Λιβάδια Ποσειδωνίας - Η θάλασά μας κι εμείς, Αμοργός, Κουφονήσι

Δημοσίευση: 18.06.2022, 14:09
Τελευταία Ενημέρωση: 19.06.2022, 19:08

Δύο σημαντικές θαλασσινές εκδηλώσεις - συναντήσεις από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε Αμοργό και Άνω Κουφονήσι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας Cyclades Posidonia Alert (προστατεύοντας τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες)...
cycladespreservationfund.org

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων στην Αμοργό, η εκδήλωση "Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ & ΕΜΕΙΣ", μια  “συνάντηση κορυφής” που φέρνει μαζί  μερικούς από τους σημαντικότερους φύλακες της θάλασσας των Κυκλάδων, ενώ αναμένεται να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο τους!

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού, οι συμμετέχοντεςέμαθαν περισσότερα για:

- την πρωτοβουλία Αμοργόραμα και τα επόμενα βήματα των αλιέων της Αμοργού, από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Αμοργού

- την παρουσία της θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες και την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ζώα, από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

- τα πολύτιμα λιβάδια ποσειδωνίας και την ανάγκη προστασία τους, από το Cyclades Preservation Fund (CPF)
 ενώ

Παράλληλα,αντάλλαξαν απόψεις και δοκίμασαν σαν κέρασμα ένα από τα ψάρια που κυριαρχούν στα νερά του νησιού, τον περίφημο γερμανό (βρώσιμο ξενικό είδος),  μαγειρεμένο με Αμοργιανή συνταγή!

Στη συνέχεια,  το Cyclades Preservation Fund (CPF) από κοινού με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνέχισαν το ταξίδι τους αυτή τη φορά στις Μικρές Κυκλάδες για να ακούσουν,  να συζητήσουν, να ενημερώσουν,  να ευαισθητοποιήσουν, ιδιαιτέρως για το επίμαχο ζήτημα της αγκυροβολίας των σκαφών αναψυχής που τραυματίζουν, τις περισσότερες φορές άθελά τους, αλλά ανεπανόρθωτα τα ευάλωτα αλλά υπερ πολύτιμα Λιβάδια της Ποσειδωνίας, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μαζί με τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της θάλασσας των Κυκλάδων.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ στο Δημοτικό Σχολείο Κουφονησίου 

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και κείμενο 

Στις 10πμ της Δευτέρας η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοινότητας Κουφονησίων και της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου, ξεκινάει με έκθεση ζωγραφικής και βράβευση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν  στον παιδικό  διαγωνισμό ζωγραφικής του CPF για τα Λιβάδια Ποσειδωνίας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει κομικς, βίντεο, παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες. 

Στις 11.30μμ θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση  για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες και πώς μπορούμε να τα διαφυλάξουμε. Θα ακολουθήσει κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.

 Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ & ΕΜΕΙΣ | Facebook
ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ στα ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ | Facebook

Στους συμμετέχοντες στις δυο εκδηλώσεις διανέμεται ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 152


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.