Ο Δήμαρχος Αμοργού στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων

Δημοσίευση: 17.06.2022, 14:20
Τελευταία Ενημέρωση: 17.06.2022, 14:28

Κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, παρευρέθηκε στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην τοποθέτηση του επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για έργα αγροτικής οδοποιίας που θα συμβάλουν περαιτέρω στην στήριξη του πρωτογενή τομέα...

... τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και το σχεδιασμό προγράμματος για την κατασκευή κοινωνικής κατοικίας για τους δημόσιους υπάλληλους στα νησιά για τη στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, στην ανάγκη να επιχορηγηθούν οι δήμοι για να καλύψουν το κόστος της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούν και στην καθημερινότητα των νησιωτών αλλά και στον τουρισμό οι ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Στη πολύωρη σύσκεψη, πήραν το λόγο όλοι οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών Δήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους και στη συνεργασία που έχουν με την Κυβέρνηση, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υγεία, την Παιδεία, την Συγκοινωνία, την Επιχειρηματικότητα, την διαχείριση των Αποβλήτων και των Υδάτινων Πόρων, την Ενεργειακή τους Μετάβαση αλλά και στα θέματα υποστελέχωσης, χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού τους προγραμματισμού.

« Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς δεν επρόκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά για μια ουσιαστική σύσκεψη. Ως Δήμος έχουμε πετύχει μια εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση. Με σχέδιο, γνώση και προγραμματισμό δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καθημερινά το καλύτερο για το λαό της Αμοργού», δήλωσε ο κ. Καραΐσκος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 183


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.