Κοινό Τηνίων: Δεν είναι αυτή η Τήνος, το νησί που ονειρευόμαστε

Δημοσίευση: 13.06.2022, 19:49

Στις αρχές Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου ψήφισε το νέο κανονισμό για την μουσική στα καταστήματα του νησιού, μέσα στον οποίο αναγράφεται ρητά, ότι για τη μουσική σε υπαίθριο χώρο των καταστημάτων το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 80dB και η μουσική επιτρέπεται το αργότερο μέχρι τη 01.30, μετά από ειδική άδεια παράτασης. Σε κάθε περίπτωση, μετά τη 01.30 απαγορεύεται οποιαδήποτε μουσική σε υπαίθριο χώρο καταστήματος. Η δημοτική κίνηση "Κοινό Τηνίων", με αφορμή αυτήν την απόφαση, αναφέρεται σε ένα απαράδεκτο γεγονός που συνέβη...

Το "Κοινό Τηνίων", αναφέρει:

"Ο κανονισμός προβλέπει, εκτός από συγκεκριμένα πρόστιμα, τις εξής κυρώσεις:

1. Προσωρινή αφαίρεση της άδειας παράτασης μουσικής – μουσικών οργάνων για χρονικό διάστημα 10 ημερών στις 2 πρώτες διαπιστωμένες παραβάσεις από αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, εντός του έτους ισχύος της άδειας, είτε πρόκειται για παραβάσεις για λειτουργία μουσικών οργάνων πέραν του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου έντασης (μέγιστη ηχοστάθμη 80dB για τα καταστήματα των άρθρων 37, 38, 39 και 40 της ΑΙΒ/8577/1983 υγειονομικής διάταξης), είτε για παράβαση ωραρίου.

2. Σε περίπτωση υποτροπής εντός του έτους (δηλαδή με την τρίτη διαπιστωμένη παράβαση), γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας παράτασης μουσικής – μουσικών οργάνων μέχρι την λήξη της ισχύος της.

Έχουμε διαπιστώσει ότι συγκεκριμένο κατάστημα στην Χώρα δεν τηρεί το ωράριο του κανονισμού και συνεχίζει να παίζει μουσική υψηλής στάθμης σε υπαίθριο χώρο μετά τις 01.30, πολλές φορές μέχρι και τις 03.00.

Προς τιμή των υπολοίπων καταστηματαρχών, δεν έχουν παρατηρηθεί προς το παρόν, άλλα περιστατικά παραβίασης του ωραρίου της μουσικής από την ψήφιση του νέου κανονισμού και η μεμονωμένη παραβίαση είναι πραγματικά άδικη για τους υπόλοιπους καταστηματάρχες της Χώρας οι οποίοι τηρούν τον κανονισμό.

Δυστυχώς όμως, η ιστορία δεν σταματά σε μια παραβίαση ωραρίου. Πρόσφατα συνέβη και αυτό που εδώ και καιρό είχαμε δυστυχώς προβλέψει, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που δεν τηρεί το ωράριο, απείλησε, τραμπούκισε και άσκησε παράνομη βία σε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Τα στοιχεία του καταστήματος και του ιδιοκτήτη είναι φυσικά ήδη στην διάθεση της αστυνομίας.

Καταδικάζουμε αυτές τις ντροπιαστικές για την κοινωνία μας συμπεριφορές. Καλούμε οποιονδήποτε δεχτεί παρόμοιες απειλές, να μην φοβηθεί και να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία και τον Δήμο.

Δεν είναι αυτή η Τήνος, το νησί που ονειρευόμαστε.

Καλούμε όλες τις δημοτικές ομάδες να καταδικάσουν το γεγονός και να ζητήσουν από την αστυνομία την διερεύνησή του και την δίωξη των υπευθύνων.

Καλούμε τους επιχειρηματίες του νησιού, όλους τους Τηνιακούς αλλά και τους επισκέπτες, να προστατέψουν το νησί απομονώνοντας τέτοιους καταστηματάρχες, προτού να είναι αργά", καταλήγει το "Κοινό Τηνίων".

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 137


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.