Χ. Κόκκινος: "Το Ε.Σ.Υ. στα νησιά μας ζητά ενίσχυση και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διοίκηση!"

Δημοσίευση: 13.06.2022, 19:36

Ο επικεφαλής του Ανεξαρτήτου Περιφερειακου Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου", Χαράλαμπος Κόκκινος, ανταποκρινομενος στην πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου (Ε.Κ.Ρ.) με θέμα της σύσκεψης "τα προβληματα που αντιμετωπιζει το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου", τοποθετήθηκε τονίζοντας, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα νησιά μας απαιτεί άμεσα ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου διοίκηση!...

Συγκεκριμένα ο Χαράλαμπος Κόκκινος επεσήμανε και πρότεινε, τα παρακάτω:

1) Ζητάμε την άμεση στελέχωση των δομών υγείας των νησιών μας.Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με θέσπιση νέων κινητρων και κυρίως μέσω της  αύξησης των μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικου  προσωπικού .

2) Να υπάρξουν άμεσα τα απαραιτητα φάρμακα, τα υλικά και τα ιατρικά μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών  δημόσιας  Υγείας.

3) Για εθνικους λόγους αλλά και για να νιώθουν ασφαλείς οι μόνιμοι κάτοικοι  και οι επισκέπτες της νησιωτικής περιοχής μας πρέπει να επισπευθουν από τους υπεύθυνους οι διαδικασίες! 

4) Να οριστεί-επιτελους- ο νέος διοικητής των νοσοκομείων της Ρόδου και  Καρπάθου και να λάβει τέλος η αναβλητικότητα και έλλειψη πολιτικής απόφασης και ευθύνης! 

5) Να σταματήσουν τα "πειράματα", ο λαϊκισμός και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις που δεν έγιναν ποτέ  πράξη! "Θυμιζω ότι στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας του covid διανεμήθηκαν από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου "προβληματικά"rapid test  στα νησιά μας (που δημιούργησαν φόβο και σύγχυση λόγω των αλλοπρόσαλλων ενδείξεών τους) και το πλοιάριο "Δελφίνι της Ελπίδας" που πρόσφερε στο παρελθόν υπηρεσίες ιατρικής  φροντίδας στους νησιώτες μας και ανήκει στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου είναι παροπλισμένο και έγινε... παλιοσίδερα."

6) Καμία αξιόλογη κτιριακη υποδομή  υγείας δεν υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους όσους συμμετέχουν στην πρωτοβουλια του Ε.Κ.Ρ., να εκδώσουν  διεκδικητικό ψήφισμα για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου  και  των δομών υγείας στα νησιά μας και να κατατεθεί υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να ταράξουν "τα λιμνάζοντα νερά" και να δοθεί λύση στα προβληματα του Ε.Σ.Υ. στα νησιά μας, σημείωσε ο κ. Κόκκινος και καταλήγοντας, τόνισε:. 

"Η λειτουργία του Ε.Σ.Υ δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των γιατρών και των νοσηλευτών ούτε στην εθελοντική παρουσία κάποιων συμπολιτών μας. Είναι η ώρα ευθύνης του κεντρικού κράτους, είναι η ώρα των έργων και όχι των ανούσιων λόγων!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 85


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.