Η "Ειρήνη στον κόσμο" με τα μάτια των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Δήμου Θήρας

Δημοσίευση: 13.06.2022, 19:16
Τελευταία Ενημέρωση: 13.06.2022, 19:22

Το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα "Ειρήνη στον κόσμο", μέσα από τα μάτια των μικρών μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν το θέμα της πετυχημένης χθεσινής εκδήλωσης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών, Σαντορίνης και Θηρασίας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, παρουσιάστηκαν τα έργα των μικρών μαθητών και τραγούδησαν οι σχολικές χορωδίες, τραγούδια για την ειρήνη...

Οι καλλιτεχνικές επιδόσεις και δεξιότητες των παιδιών, μέσα από τον αυθόρμητο, πηγαίο και εμπνευσμένο κόσμο της αθωότητας του παιδιού, υμνούν την Ειρήνη δίνοντας ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον χωρίς πόλεμους.

Τα σπουδαία έργα των παιδιών εκτίθενται στην αίθουσα του Βιομηχανικού Εργοστασίου Τομάτας στη Βλυχάδα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει ετήσια εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του προέδρου της, Ζήση Δροσού, και τα σχολεία των νησιών Θήρας και Θηρασιάς, δημιουργούν και αναδεικνύουν με τόση υπευθυνότητα το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στη Σαντορίνη.

Στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα γλαστράκι με ελιά, το αιώνιο ελληνικό σύμβολο της Ειρήνης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν για τη συμβολή και το έργο τους, στα σχολεία των νησιών του Δήμου Θήρας, η Νηπιαγωγός κα Καραμολέγκου Λίνα και οι Δάσκαλοι, κ. Μελιχούρτη Αναστάσιο, κα Διγενή Αναστασία και κα Συρίγου Βενιέρη Μαρκέλλα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Περιφερειάρχης Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θήρας, κα Σοφία Κίτσου, κα Καλλιόπη Βάλβη, κ. Γιώργος Στεφανάκης, ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων Πατέρας Νικόλαος Σιγάλας, ο εικαστικός καλλιτέχνης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χριστόφορος Ασιμής και η διευθύντρια του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου κα Ειρήνη Βαλσαμάκη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου κα Αντιγόνη Ευαγγελάτου και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Φηρών κα Αρτεμία Πελεκάνου και οι δυο μέλη της σχολικής επιτροπής.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 136


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.