Κοινό Τηνίων: Αντιδημοκρατική μεθόδευση από την κυβέρνηση για τα Δημοτικά Συμβούλια

Δημοσίευση: 09.06.2022, 12:55
Τελευταία Ενημέρωση: 09.06.2022, 13:12

Νέα αντιδημοκρατική διάταξη για τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών με νέο νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου σε δημόσια διαβούλευση, αφού με αυτό καταργείται η δυνατότητα των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να φέρνουν θέματα προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στα δημοτικά συμβούλια, επισημαίνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Τήνου "Κοινό Τηνίων"...

Το "Κοινό Τηνίων", αναφέρει:

"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Μάκης Βορίδης με το εν λόγω νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση (http://www.opengov.gr/ypes/?p=8362), ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

Συγκεκριμένα στο τρίτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) μετά από τις λέξεις «ή του δημάρχου» διαγράφονται οι λέξεις «ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης».
Καλούμε τον Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου Πέτρο Μαρκουίζο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Τήνου να τοποθετηθούν ανοιχτά ΚΑΤΑ της συγκεκριμένης αντιδημοκρατικής διάταξης.

Η φίμωση της μειοψηφίας δεν πρέπει να περάσει.", καταλήγει το "Κοινό Τηνίων".

Συγκεκριμένα:

Στο τρίτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) μετά από τις λέξεις «ή του δημάρχου» διαγράφονται οι λέξεις «ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης» και η παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:

«7. Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου και χωρίς συζήτηση, με την πλειοψηφία των παρόντων μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι’ αυτό πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Κατά προτεραιότητα και πάντα μετά τον δήμαρχο εκφράζουν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων, σύμφωνα με τη σειρά εκλογής.».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 166


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.