Η ΔΕΥΑ Μυκόνου προχωρά στην προμήθεια αυτόματου συστήματος ελέγχου των δικτύων ύδρευσης

Δημοσίευση: 26.05.2022, 18:09

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών του νησιού η Δ.Ε.Υ.Α Μυκόνου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματου ελέγχου των δικτύων ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.». Η Μύκονος με σταθερά βήματα αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα και αποκτά τις υποδομές που αξίζουν σε έναν καταξιωμένο διεθνή τουριστικό προορισμό, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, επισημαίνοντας παράλληλα τη μεθοδικότητα της διοίκησης και των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων και το σχεδιασμό των απαραίτητων έργων υποδομής...
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κ. Κουκάς

Συγκεκριμένα το έργο, αφορά:

• Προμήθεια και εγκατάσταση εννέα (9) Σταθμών Μέτρησης Παροχής Πίεσης
(Σ.Μ.Π.Π.) σε σημεία ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος των εσωτερικών δικτύων διανομή, με χρήση διάταξης Inline μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών και παρελκόμενο εξοπλισμό.
• Προμήθεια και εγκατάσταση έξι χιλιάδων οκτακοσίων (6.800) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) σε επιλεγμένες θέσεις των απολήξεων του δικτύου ύδρευσης με χρήση μετρητών κατανάλωσης, καταγραφικών κατανάλωσης με επικοινωνιακό εξοπλισμό και παρελκόμενο εξοπλισμό.
• Προμήθεια και εγκατάσταση Σταθερού δικτύου – Fixed Network AMR σε όλο το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με σκοπό την αυτόματη διασύνδεση του συνόλου των Τ.Σ.Ε.Κ. με τον Κ.Σ.Ε..
• Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.) με χρήση φορητών διατάξεων ανάγνωσης μετρήσεων κατανάλωσης, φορητού μετρητή παροχής και φορητής διάταξης μέτρησης ποιότητας νερού.
• Προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικών επέκτασης του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.).
• Υπηρεσίες παραμετροποίησης, βαθμονόμησης και ανάπτυξης των λογισμικών του Κ.Σ.Ε. καθώς και υπηρεσίες ανίχνευσης, εντοπισμού, αποτύπωσης, ανάπτυξης γεωχωρικής βάσης δεδομένων και ψηφιακής χαρτογράφησης των δικτύων ύδρευσης.
• Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος.
• Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία θέσεως του σε λειτουργία.
    • Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της 3 μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευές, τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ της προμήθειας και ο εφοδιασμός της με τα αντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για την σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος. 

Επισημαίνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού (3.327.700,00 €) πλέον ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Με σχέδιο και μεθοδικότητα και για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προωθούμε την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλέον ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού και εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές διαρροές και βλάβες του δικτύου. Η Μύκονος με σταθερά βήματα αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα και αποκτά τις υποδομές που αξίζουν σε έναν καταξιωμένο διεθνή τουριστικό προορισμό. Γι’ άλλη μία φορά θα ήθελα να επισημάνω τη μεθοδικότητα της διοίκησης και των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων και το σχεδιασμό των απαραίτητων έργων υποδομής.»

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 139


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.