Δ. Κουτσούμπας: Χρηματοδότηση και ανθρώπινο δυναμικό στους δήμους για να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες που τους δίνονται

Δημοσίευση: 26.05.2022, 14:06

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται την Πέμπτη τη Λιβαδειά, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα.
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στη Λιβαδειά, είχαμε συνάντηση πρώτα με τον δήμαρχο, τον κύριο Ταγκαλέγκα. Κάναμε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην πόλη και τον δήμο, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις, πώς τις βλέπει το ΚΚΕ. Το βασικό πρόβλημα που έθεσα ήταν ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνονται πολλές αρμοδιότητες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά για να υλοποιηθούν αυτές οι αρμοδιότητες σε όφελος του λαού χρειάζεται χρηματοδότηση, για να μπορούν να αντιμετωπιστούν μια σειρά ελλείψεις, προβλήματα και να μπορεί να ανταπεξέλθει ο δήμος. Και, βεβαίως, χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσει να ασκεί αυτές τις αρμοδιότητες και να αποβούν σε όφελος των πολιτών, χωρίς δημοτικά τέλη, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη συνεχώς ο εργαζόμενος».

«Θίξαμε διάφορα ζητήματα, όπως την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση ως κόμμα, θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, το νοσοκομείο, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα κέντρα υγείας, με προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού, με στήριξη υποδομών. Αντίστοιχα, στην εκπαίδευση και τα σχολεία.
Να αποδοθούν τα ακίνητα της Κρύας -που είναι το brand name ουσιαστικά της Λιβαδειάς- στον δήμο, να αποδοθούν στον λαό της πόλης. Είναι ευθύνη της κεντρικής εξουσίας κυρίως κι απέναντι σ' αυτή την κεντρική εξουσία το ΚΚΕ, όπως ξέρετε, είναι αντιπολίτευση, σταθερά, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στους δήμους και τις περιφέρειες, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίζεται ως εξής:

- Στις 18:30 θα συναντηθεί με τα ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λιβαδειάς, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
- Στις 19:15 θα συναντηθεί με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
- Στις 20:30 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 107


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.