Υπογράφηκε σύμβαση για δύο ακόμη έργα στην Πάρο, στα αλιευτικά καταφύγια σε Νάουσα και Πίσω Λιβάδι

Δημοσίευση: 25.05.2022, 13:01
Τελευταία Ενημέρωση: 25.05.2022, 13:10

Μετά από την Αλυκή, τον Αμπελά και το Καλελέ, ακόμη δύο έργα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών καταφυγίων της Πάρου προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 23 Μαΐου, υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Aποκατάσταση (βελτίωση) της θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου του Aλιευτικού Kαταφυγίου στο Πίσω Λιβάδι, Κοινότητας Μάρπησσας”, καθώς και η σύμβαση “Συμπληρωματικά έργα επέκτασης του προσήνεμου βόρειου μόλου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού των σκαφών στη Νάουσα Πάρου”, συμβατικού τιμήματος 1.399.043,44 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), και 1.386.090,32 (χωρίς Φ.Π.Α.) αντίστοιχα...
Λιμενικό Καταφύγιο Νάουσας Πάρου

Τα παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται αμφότερα από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας,  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ / Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα 2014 - 2020».

Ανάδοχος των  έργων που δημοπρατήθηκαν, ανακηρύχθηκε η εταιρεία «P. & C. DEVELOPMENT S.A». Η επιλογή του  αναδόχου για την κατασκευή των  έργων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από αυτόν.

Το φυσικό αντικείμενο των έργων

Επέκταση του προσήνεμου βόρειου μόλου κατά 83 περίπου μέτρα στη Νάουσα, η οποία με επιστημονική τεκμηρίωση θα συμβάλλει  στην ουσιαστική αναβάθμιση των συνθηκών ελλιμενισμού των αλιευτικών και λοιπών σκαφών που εξυπηρετούνται στο καταφύγιο αυτό.

Αποκατάσταση και ενίσχυση της προστασίας του καταφυγίου στο Πίσω Λιβάδι, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συχνές καταστάσεις υπερπήδησης του έργου από τον κυματισμό και εισόδου των κυμάτων στο λιμένα, οι οποίες δημιουργούν σήμερα ανασφαλείς συνθήκες ελλιμενισμού στις θέσεις πρόσδεσης και πλεύρισης των σκαφών, σε χειμερινές κυρίως περιόδους. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συμβάσεις προσδιορίζονται στα τεύχη τεχνικών δεδομένων και στα υπόλοιπα συμβατικά τεύχη των φακέλων των μελετών.

Σημειώνεται, ότι η διάρκεια κατασκευής είναι 10 μήνες για το έργο στο Πίσω Λιβάδι και 7 μήνες για το έργο στη Νάουσα, χωρίς να προσμετρούνται τα χρονικά διαστήματα που απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών.

Αναφορικά με την υπογραφή των συμβάσεων, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, σημείωσε: «Προχωράμε με ταχύ ρυθμό την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής μας με την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και επέκτασης όλων υποστηρικτικών υποδομών του νησιού, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσονται και τα αλιευτικά καταφύγια. Με συνεχείς προκηρύξεις έργων, δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις, υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τα νέα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του νησιού, μετατρέποντάς το σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό προορισμό -σύμβολο όλων των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 57


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.