Ολοκληρώνονται άμεσα στη Νάξο οι εργασίες τοποθέτησης 4 βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάδους

Δημοσίευση: 21.05.2022, 12:16
Τελευταία Ενημέρωση: 21.05.2022, 20:07

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες τοποθετησης 4 βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών σε κάδους συμβατούς με τα απορριμματοφόρα των ΟΤΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Μάκη Μαυρογιάννη, ώστε να ξεκινήσει και η χρήση των υπόγειων κάδων από τους πολίτες. Τα δυο συστήματα τοποθετούνται απέναντι από το Άλσος της Έλλης και τα άλλα δυο απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Αξιζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες για την τοποθέτηση των εν λόγω συστημάτων είχαν ξεκινήσει αρκετά παλιότερα επί δημαρχίας Μανόλη Μαργαρίτη, χωρίς όμως να ευοδωθούν, λόγω της αρνητικής στάσης...

... που είχε τόσο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όσο και άλλη δημόσια υπηρεσία, αφού η αρχική πρόταση αφορούσε τοποθέτηση υπόγειων κάδων και στην παραλιακή ζώνη της πόλης της Νάξου, στο ύψος του φαρμακείου Δελλαρόκα).

Στη συνέχεια νέα προσπάθεια για να προχωρήσει το εν λόγω έργο έγινε από τον πρώην εντεταλμένο σύμβουλο αποκομιδής απορριμάτων, Γιάννη Τσολάκη.

Τελικώς, πριν ένα χρόνο, με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εντάχθηκε το εν λόγω έργο στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου "Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου" στον Άξονα Προτεραιότητας 1: "Αστική Αναζωογόνηση", με ύψος χρηματοδότησης 175.000 ευρώ.

Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα έργο που αν λειτουργήσει σωστά θα βελτιώσει την εικόνα που παρουσιάζουν όλες τις εποχές του χρόνου, ιδιαίτερα δε την καλοκαιρινή περίοδο, οι δυο περιοχές όσον αφορά την εναπόθεση των απορριμμάτων και ειδών ανακύκλωσης.

Από την άλλη, ο συγκεντρωτισμός που υπάρχει στην πόλη της Νάξου αφενός σε επίπεδο πληθυσμού και χιλιάδων επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο, αφετέρου σε επίπεδο δραστηριοτήτων, καθιστά προφανή το σχεδιασμό για τοποθέτηση και άλλων συστημάτων υπόγειων κάδων, τόσο στην πόλη της Νάξου, όσο και στους πολυσύχναστους παραλιακούς οικισμούς του νησιού στους οποίους η κατάσταση που επικρατεί συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανεπίτρεπτη!

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 21/05/2022
Τα θυμάστε όλα μήνα Μάιο. Όλο τον χειμώνα τι κάνατε; Ντροπή σας!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 100


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.