Αγανάκτηση των επαγγελματιών της Δονούσας από τη μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών στο λιμάνι!

Δημοσίευση: 17.05.2022, 12:14
Τελευταία Ενημέρωση: 17.05.2022, 12:50

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας επιθυμεί με επιστολή του εκφράζει, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των μελών του για τη μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμένα Δονούσας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγω έργο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "το γεφύρι της Άρτας", αφενός γιατί οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν ζημιές που είχαν δημιουργηθεί κατά τη θεομηνία του 2004(!) στο λιμάνι της Δονούσας, αφετέρου διότι ο δημόσιος διαγωνισμός προκηρύχθηκε για το υπό εξέλιξη έργο στις αρχές του 2018! Ακολούθησαν όμως νέες καθυστερήσεις από ατελέσφορους διαγωνισμούς μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες το φθινόπωρο του 2020! Η καθυστέρηση όμως συνεχίζεται με τους επαγγελματίες να είναι σε απόγνωση....
Το λιμάνι της Δονούσας πριν ξεκινήσουν οι εργασίες

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στους δυο προβλήτες του κεντρικού οικισμού.

Η σημερινή κατάσταση στο Λιμάνι της Δονούσας

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Λιμάνι της Δονούσας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών του νησιού, αναφέρει:

"Στον κύριο προβλήτα οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η αποκατάσταση του δευτερεύοντος προβλήτα. Οι τεχνητοί ογκόλιθοι για την κατασκευή του προβλήτα είναι ήδη έτοιμοι, κάποιοι είναι ποντισμένοι στη θάλασσα και οι υπόλοιποι παραμένουν πάνω στην προβλήτα!

Η προβλήτα αυτή αποτελεί οδική πρόσβαση στον οικισμό, είναι πρόσοψη για πολλές επιχειρήσεις, ενώ διευκολύνει κάποιες λειτουργίες τους όπως εφοδιασμό, πρόσβαση κ.α.

Στην παρούσα φάση όμως και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της θερινής περιόδου, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Όλη η έκταση του προβλήτα και η θαλάσσια περιοχή παραπλεύρως, είναι καλυμμένη με τσιμεντένιους ογκόλιθους. Εκτός λοιπόν από την αισθητική υποβάθμιση όλης της παραλιακής ζώνης του οικισμού, τίθεται και θέμα ασφάλειας καθώς η καθίζηση που έχει υποστεί η προβλήτα από προηγούμενα χρόνια έχει πλέον μεγαλώσει, ενώ όσο ο κόσμος και οι προσεγγίσεις σκαφών αυξάνονται και οι ογκόλιθοι παραμένουν πάνω στον προβλήτα και μέσα στη θάλασσα, ελλοχεύει και ο κίνδυνος ατυχήματος!

Ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου για λόγους που ως σύλλογος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως πως αν η κατάσταση μείνει ως έχει ή ξεκινήσουν οι εργασίες αργά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, οι επιχειρήσεις του νησιού είναι αυτές που θα πληγούν."

Μετά λοιπόν από δυο χρόνια πανδημίας, δεν μπορούμε ως νησί να έχουμε μια τρίτη προβληματική καλοκαιρινή περίοδο, επισημαίνουν οι επαγγελματίες της Δονούσας και καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους και μεσολαβήσουν ώστε να γίνει άμεση επανέναρξη εργασιών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο το έργο αυτό.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 135


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.