Κοινή δέσμευση - δήλωση για την αναβάθμιση του λιμένα Τήνου

Δημοσίευση: 13.05.2022, 19:12
Τελευταία Ενημέρωση: 13.05.2022, 22:11

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς....
Ο βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, Ευγενία Αλοιμόνου

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε διαδικτυακά η Έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τήνου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, Ευγενία Αλοιμόνου, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σήμερα έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου υποδομής για την Τήνο. Το λιμάνι αποτελεί τη μοναδική πύλη διασύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με την νέα πρόταση αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει το θέμα του λιμανιού μετά την απόρριψη, από τους αρμόδιους φορείς του νησιού, των αρχικών λύσεων που είχαν παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Τα προτεινόμενα έργα στοχεύουν, αφενός το λιμάνι να είναι λειτουργικό όλο το χρόνο και αφετέρου να εξυπηρετεί την αναπτυξιακή πορεία του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη πόλης - λιμανιού. Κατά την παρουσίαση έγιναν από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για περαιτέρω μικρές βελτιώσεις, οι οποίες και θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Υποδομών. Δεσμευόμαστε από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαδικασιών αναβάθμισης του λιμανιού μας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 62


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.