Κ. Μονογυιού-Μ. Κουτουλάκης στη Νάξο: Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα για όλα τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και επίδομα ενίσχυσης των αγροτών

Δημοσίευση: 13.05.2022, 18:25
Τελευταία Ενημέρωση: 13.05.2022, 18:33

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη στη Νάξο. Η Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνίων, Ευδοκία Κατσάνη, τον Έπαρχο Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη και τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, και από κοινού ενημέρωσαν τον κ. Κουτουλάκη για το λιμάνι και για άλλες βασικές υποδομές του νησιού...
Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Νάξου

Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Κατερίνα Μονογυιού ξενάγησε τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, την Απείρανθο και το Φιλότι και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως αυτό της ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού και της στήριξης κτηνοτρόφων και αγροτών.

Κατά την επίσκεψη του στην ορεινή Νάξο, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε επίδομα ενίσχυσης των αγροτών λόγω της αύξησης των ζωοτροφών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στην ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και προσκεκλημένους παραγωγικούς φορείς, όπου αναδείχθηκαν θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο του νησιού και στο ειδικά διαμορφωμένο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, ΛΣ 1064, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη, όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην φετινή τουριστική σεζόν, στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η Κατερίνα Μονογυιού έχει επισκεφτεί κι άλλες φορές στο παρελθόν το Λιμεναρχείο Νάξου με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που διατηρούν τόσα χρόνια και για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ενίσχυση των Λιμεναρχείων των Κυκλάδων. Ο Αρχηγός του Λ.Σ. διαβεβαίωσε την βουλευτή ότι και φέτος τα Λιμεναρχεία θα είναι ενισχυμένα και κατάλληλα επανδρωμένα.

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στη σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό και φορείς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διήμερη παραγωγική και ουσιαστική περιοδεία του στη Νάξο μας. Η ανακοίνωση του αναφορικά με τη συμπερίληψη όλων των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, ήτοι και της Ηρακλειάς και της Δονούσας που μέχρι πρότινος δεν συμπεριλαμβάνονταν, στο δίκαιο και απαραίτητο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μία φορά ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνολικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζονται πλήρως τις ανάγκες των νησιωτών και δίνουν άμεσες λύσεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιλύεται μία αδικία του παρελθόντος, την οποία είχα μεταφέρει στο Γενικό Γραμματέα έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη διαχρονική συμβολή του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις Κυκλάδες καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τις ιδιαιτερότητες τις νησιωτικότητας αλλά και τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 161


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.