Φ. Φόρτωμας: «Αναβαθμίζουμε ουσιαστικά τον τομέα της Υγείας»

Δημοσίευση: 12.05.2022, 19:03

Ως μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφίατην Τετάρτη 11 Μαΐου στην Ολομέλεια της Βουλής...

Επισημαίνεται, ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τομή στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς προωθεί τη βελτίωση των υποδομών των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ και τη δυνατότητα συνεργασίας τους με ιδιωτικές δομές, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας των δημοσίων μονάδων ΠΦΥ και με τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, εισάγεται ο θεσμός του προσωπικού ιατρού, αναβαθμίζεται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς επίσης, εισάγονται παροχές για κατ' οίκον νοσηλεία και για πρώτη φορά θεσμοθετείται η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές στους ασθενείς, για χειρουργεία χωρίς λίστες αναμονής.

Τονίζεται δε, πως αναφορικά με τις νησιωτικές περιοχές και, ειδικότερα στο Νομό Κυκλάδων,  με το παρόν νομοσχέδιο επιτυγχάνεται η κάλυψη των κενών του ΕΣΥ με επιπλέον προσλήψεις και συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς. Επιπλέον, αναδιαμορφώνεται η ισχύουσα νομοθεσία και προσαρμόζεται στις επικρατούσες συνθήκες, με στόχο την ορθή διάρθρωση των Κέντρων Υγείας. Περαιτέρω, η στελέχωση δομών Π.Φ.Υ. θα γίνεται στο εξής με κριτήρια τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, τους γεωγραφικούς περιορισμούς, τη νησιωτική αναλογία και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Το.Π.Φ.Υ.), ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην πρόσληψη ιατρών στις κρίσιμες ειδικότητες για τη λειτουργία των δομών Π.Φ.Υ. και στελέχωση των μονάδων, κατά προτεραιότητα και ενδεικτικώς, από ιατρούς με ειδικότητα γενικής/οικογενειακής ιατρικής, εσωτερικής παθολογίας, καρδιολογίας, ορθοπεδικής και παιδιατρικής Κέντρων Υγείας.

«Η υγεία είναι το βασικότερο αγαθό του ανθρώπου και η προστασία της είναι ευθύνη και προτεραιότητα όλων μας. Με το παρόν νομοσχέδιο, επιτυγχάνουμε την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας σε όλους τους πολίτες, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας και την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας» σημείωσε ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας. 

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 93


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.