Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου με θέμα “Νάξος - Αριάδνη - Διόνυσος”

Δημοσίευση: 06.05.2022, 20:01
Τελευταία Ενημέρωση: 08.05.2022, 14:29

Ολοκληρώνεται το 5ο κατά σειρά “Συμπόσιο Γλυπτικής Ναξιακού Μαρμάρου” με θέμα “Νάξος - Αριάδνη - Διόνυσος”, το οποίο διοργάνωσε η "Κυκλαδία" σε συνεργασία με το εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) της Αθήνας υπό την επίβλεψη του γλύπτη, διδάσκοντα της σχολής Δημήτρη Χριστογιάννη, στον προαύλιο χώρο της Κυκλαδίας, στο Δαμαλά Νάξου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Μαΐου και η παρουσίαση των έργων έγινε το απόγευμα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σπουδαστές και τον κύριο Χριστογιάννη. Στο φετινό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν και δυο προσκεκλημένοι καθηγητές...

Οι καθηγητές είναι ο José Esteves και η Elsa Mazeau από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Λισσαβώνας (Πορτογαλία) και από τη Σχολή Καλών Τεχνών των Πυρηναίων (Γαλλία) αντιστοίχως. 

Οι συμμετέχοντες γλύπτες - σπουδαστές της ΑΣΚΤ είναι οι: Δεσποτόπουλος Αθανάσιος, Καλογιάννη Ελίζα, Καπνιστή Μυρτώ, Κουτσουρής Ιάσονας, Λαζαρίδης Νικόλαος, Λέκκας Λεωνίδας, και Ξηρογιάννη Αντωνία.

Οι διεθνείς συμμετοχές διδασκόντων αποβλέπουν στην απαρχή γνωριμίας των ξένων σχολών με τη Νάξο και τις συνθήκες εργασίας γύρω από το μάρμαρο, ώστε στο μέλλον να συμμετέχουν φοιτητές από τις Σχολές τους. 

Το εργαστήρι γλυπτικής αποβλέπει στη σύνδεση της εκπαίδευσης και την επαφή του ευρύτερου κοινού και των μαθητών του νησιού με τη δημιουργική διαδικασία της γλυπτικής σε μάρμαρο, η οποία υπακούει σε σύγχρονους αισθητικούς κανόνες με τη χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων μεθόδων με της αναφοράς στο μυθολογικό παρελθόν της Νάξου.

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 135


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.