Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. «μάγεψε» Κολωνία και Θεσσαλονίκη!

Δημοσίευση: 26.04.2022, 16:17

Ολοκληρώθηκε, με δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις οινογευσιγνωσίας σε δύο διαφορετικές πόλεις και χώρες και ασφαλώς με μεγάλη επιτυχία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines! Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο ήταν τριετές, συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με την εκλεκτή, ξακουστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ο Ε.Ο.Σ. Σάμου με τους γλυκείς και διακεκριμένους Π.Ο.Π. οίνους του και η ιταλική Enoteca Regionale Emilia Romagna με τους δικούς της σπουδαίους Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνους. Σκοπός του Mediterranean Cheese and Wines, με χώρες-στόχους την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία, ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και, παράλληλα, η προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με υψηλής ποιότητας προϊόντα...
Από το event του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας

Τα δύο τελευταία events του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στην Κολωνία της Γερμανίας και στην Θεσσαλονίκη, στις 11 και 13 Απριλίου αντίστοιχα.

Θεσσαλονίκη

Στην εκδήλωση στην γερμανική πόλη, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος, κ. Ιάκωβος Βαλέρης (τέρμα αριστερά στην παρακάτω φωτογραφία)…

…ενώ σε εκείνη στην Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Γιώργος Σέργης.

Αμφότεροι μίλησαν στους προσκεκλημένους για την ιστορία, τα πεπραγμένα, τις διακρίσεις και τα μεγάλα όνειρα της Ένωσης και, φυσικά, για το κορυφαίο προϊόν της, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και το τι την κάνει να ξεχωρίζει και να βρίσκεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα ελληνικά τυριά!

Επίσης, στο πρώτο event, οικοδεσπότης ήταν ο Έλληνας blogger και sommelier, Τόνυ Ασκητής

…ενώ το δεύτερο συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Προσκεκλημένοι των δύο εκδηλώσεων ήταν chefs, sommeliers, δημοσιογράφοι, bartenders, opinion leaders του κλάδου της διατροφής, επαγγελματίες της εστίασης και των καναλιών διανομής της εφοδιαστικής αλυσίδας, κ.ά.

Ακόμη, στην διάρκεια των δύο εκδηλώσεων οι προσκεκλημένοι είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. μόνη της και ως πρωταγωνιστικό υλικό σε υπέροχα, εμπνευσμένα πιάτα, με την γεύση της να τους ενθουσιάζει και να αποσπά πολύ θετικά σχόλια!

Στο event της Κολωνίας το μενού περιελάμβανε μπριός με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ενώ στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης είχε κανταΐφι γεμιστό με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., πικάντικη μαρμελάδα από ντοματίνια, βελανίδια lobello και φιστίκια Αιγίνης καθώς και ριζότο με φρέσκια σπαράγγια αρωματισμένο με λάδι τρούφας , φρέσκο βούτυρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Να σημειωθεί, πως όλα τα πιάτα ήταν συνδυασμένα με τα φίνα, γλυκόπιοτα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου!

Κανταΐφι γεμιστό με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., πικάντικη μαρμελάδα από ντοματίνια, βελανίδια lobello και φιστίκια Αιγίνης
Ριζότο με φρέσκια σπαράγγια αρωματισμένο με λάδι τρούφας , φρέσκο βούτυρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Φορέας υλοποίησης του Mediterranean Cheese and Wines ήταν η εταιρεία Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, ο Πρόεδρος της οποίας, κ. Παντελής Σκαρλάτος, απηύθυνε χαιρετισμό στην τελευταία εκδήλωση του προγράμματος, αυτή της Θεσσαλονίκης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 140


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.