Επίσκεψη Ν. Συρμαλένιου στην Άνδρο: Ιδιαίτερη λαμπρότητα στις εκδηλώσεις για την Παναγία τη Θεοσκέπαστη - Αγωνία και αβεβαιότητα για την καλπάζουσα ακρίβεια

Δημοσίευση: 11.04.2022, 16:08
Τελευταία Ενημέρωση: 11.04.2022, 16:20

Από Παρασκευή 8/4 έως Κυριακή 10/4 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε την Άνδρο. Συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της πολιούχου του νησιού Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στη Λιτανεία της εικόνας, καθώς και στα επίσημα γεύματα, καλεσμένος από τη δημοτική αρχή. Επίσης, το διήμερο αυτό περιόδευσε στη Χώρα, το Συνετί, τον Όρμο Κορθίου και το Γαύριο και συναντήθηκε με πλήθος πολιτών, καθώς και μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στις συζητήσεις αυτές από παντού προέκυπτε η αγωνία για την καλπάζουσα ακρίβεια και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πολλαπλή κρίση τόσο της ενέργειας, όσο και της πανδημίας και του πολέμου.
(Από αριστερά) Ο Δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο βουλευτής Ν. Συρμαλένιος, ο βουλευτής Φ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κ. Κουκάς

Άλλωστε, αυτό αποτυπώθηκε και στη μειωμένη συμμετοχή πολιτών και στη μειωμένη κίνηση της αγοράς στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε ότι δε αφορά τα προβλήματα και την προοπτική του νησιού, από όλες τις συζητήσεις προέκυπτε πάλι η μεγάλη ανησυχία των Ανδρειωτών για τη μετανάστευση ολοένα και περισσότερων μόνιμων κατοίκων προς τα αστικά κέντρα και την ταυτόχρονη πώληση κατοικιών και αγροτεμαχίων σε ξένους αγοραστές, μαζί βεβαίως με την εντεινόμενη εγκατάληψη της πρωτογενούς παραγωγής.

"Σε ότι αφορά κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, μας τέθηκε η ανάγκη για πέραν από το τέλος Μαΐου παράταση της προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες, ενώ για ένα ειδικότερο ζήτημα που συζητήσαμε στον Όρμο Κορθίου, επαναλήφθηκε η απαίτηση για κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο καρκινοβατεί από το 1995 περίπου, με φορέα τότε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Σήμερα και μετά την χρόνια αδιαφορία των τοπικών φορέων πληροφορηθήκαμε ότι ιδιώτης με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης. Το ερώτημα που τίθεται τώρα και μετά την υπαγωγή του έργου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου – Τήνου, θα υπάρξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο;", επισημαίνει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.