Μ. Κωβαίος: Άμεση και επιτακτική η ανάγκη πλήρους στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Πάρου

Δημοσίευση: 24.01.2022, 16:13

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ., αναφέρει πως τα ΕΛΤΑ της Πάρου βρίσκονται πλέον σε καθεστώς υπολειτουργίας και συνακόλουθα σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων του νησιού. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο κ. Κωβαίος, έχει οξυνθεί σε σημείο που καθιστά τις συναλλαγές με τα εν λόγω καταστήματα πολύ δύσκολες ή αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτά εξυπηρετούν...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πάρου προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας αναφέρω πως τα ΕΛΤΑ της Πάρου βρίσκονται πλέον σε καθεστώς υπολειτουργίας και συνακόλουθα σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων του νησιού. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί σε σημείο που καθιστά τις συναλλαγές με τα εν λόγω καταστήματα πολύ δύσκολες ή αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτά εξυπηρετούν.

Τα ΕΛΤΑ Πάρου, και συγκεκριμένα τα ταχυδρομικά καταστήματα Παροικιάς – Νάουσας, αποτελούν επί 180 και πλέον χρόνια βασικότατο πυλώνα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, με συνεχή ροή πελατών, ενώ δεν επιβαρύνουν τους κατοίκους με έξοδα και χρόνο μετακίνησής τους προς άλλα ταχυδρομεία. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούν τις ανάγκες του πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 15.000 μόνιμους κατοίκους τους χειμερινούς μήνες, ενώ κατά την τουριστική περίοδο, ο αριθμός αυτός τουλάχιστον εξαπλασιάζεται. Πλέον, έχουν φτάσει στο σημείο τα συγκεκριμένα καταστήματα να λειτουργούν με μόλις δύο (2) ταχυδρομικούς διανομείς. Παράλληλα, τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της Πάρου, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής τους θέσης, είναι η μοναδική λύση εξυπηρέτησης ενός ευρέως φάσματος παροχής υπηρεσιών για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Ν. 4053/2012 «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις», τα ΕΛΤΑ είναι ο φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας και αναλαμβάνουν την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας έως την 31η Δεκεμβρίου του 2028. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω κριτήρια, θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη πλήρους στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Πάρου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών τους.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της περιοχής."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.