Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας - Πάρτε μέτρα για τη δημόσια υγεία

Δημοσίευση: 21.01.2022, 21:56

Εδώ και ημέρες εκατοντάδες σχολεία και χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την επικράτεια και στις Κυκλάδες συμμετέχουν σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., που δεν παίρνει κανένα νέο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ασφαλή εκπαίδευση των μαθητών μας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, τονίζοντας ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και ζητώντας να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων...

 Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας

Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Εδώ και ημέρες εκατοντάδες σχολεία και χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την επικράτεια και στις Κυκλάδες συμμετέχουν σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., που δεν παίρνει κανένα νέο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ασφαλή εκπαίδευση των μαθητών μας. Δυστυχώς προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης συνεχίζουν να είναι η σκανδαλώδης στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας και τα κέρδη των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα η κοινωνία συνεχίζει να μετράει εκατόμβες θανάτων, μαζικές εισαγωγές ασθενών, τεράστια κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω ελλιπούς στελέχωσης, το κλείσιμο του Παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η αγανάκτηση απέναντι στην δολοφονική και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, από πλευράς κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση των πάντων ,η ακρίβεια, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, η καταστολή και η τρομοκρατία, μας βρίσκουν όλους στην ίδια πλευρά: εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενους και άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Διαδηλώνουμε, ξαναφωνάζουμε για μια ακόμη φορά, και για όσο χρειαστεί, ότι δεν θα συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών!

Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςτου ΕΣΥ διότι μόνο ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την πανδημία. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022, το κλείσιμο του Παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση – αρκετά κερδίσανε όλο αυτό τον καιρό.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να αναπαράγει το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης για να μετακυλήσει στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού τις βαρύτατες δικές της ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και να υποβαθμίσει έτσι τη σοβαρότητα της.

Συμπαρατασσόμαστε με τους μαθητές μας και τους γονείς τους και απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!

 • Να γίνουν προσλήψειςεκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας και περικοπές θέσεων εργασίας όπως συνέβη φέτος. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!

 • Να γίνουν προσλήψειςμόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

 • Να γίνονται δωρεάνόλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι

 • Να χορηγηθούν δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ)και να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές παρακολούθησης και ανανέωσης της ποιότητας του αέρα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης

 • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύουςκλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.

 • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.

 • Να ληφθούν υπόψη οι παιδαγωγικές εκτιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας για το τρέχον σχολικό έτος.Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσειςΝα παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.

 • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται.Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!

 • Να καταργηθεί αμέσως η απόφασηπου προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος

 • Να ληφθεί ειδική πρόνοιαστήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα

 • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμούτων μαθητών στα μέσα μεταφοράς

 • Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Παπαδημητρίου   Άννα Λεκάκη

   
     


 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 147


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.