Συνεργασία του ΕΟΚΑΝ με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την Επιτροπή Αθλητών της Ε.Ο.Ε.

Δημοσίευση: 14.01.2022, 16:12
Τελευταία Ενημέρωση: 14.01.2022, 16:21

Η συνάντηση του Διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), Δρ Γρηγόρη Λέων, με δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και ειδικά της υδατοσφαίρισης, τη Βούλα Κοζομπόλη και την Εύη Μωραϊτίδου, οι οποίες έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα και έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της χώρας, είχε ξεχωριστή σημασία.

Μια πολύ δυνατή συνεργασία για τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν. οδεύει ολοταχώς προς την υλοποίηση της! Ο Οργανισμός, μέσω του Διοικητή,  Δρ Γρηγόρη Λέων, έχει στείλει από την πρώτη μέρα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι θέλει τους πρωταγωνιστές των σπορ, συμμάχους στην κοινή προσπάθεια όλων για ένα καθαρό αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση με δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και ειδικά της υδατοσφαίρισης, τη Βούλα Κοζομπόλη και την Εύη Μωραϊτίδου, οι οποίες έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα και έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της χώρας, είχε ξεχωριστή σημασία. Τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο, όσο και σε σημειολογικό.

Ο Δρ Λέων, υποδέχθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, την Εύη Μωραϊτίδου με την ιδιότητα της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τη Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών της Ε.Ο.Ε.

Ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. αναφέρθηκε στις δράσεις του Οργανισμού, αλλά και στα άμεσα μελλοντικά σχέδια κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελούν ο Σ.Ε.Ο., η Ε.Σ.Ο.Α. (Hellenic Olympians), αλλά και η Επιτροπή Αθλητών της Ε.Ο.Ε.

Το πιο σημαντικό ωστόσο σημείο της συνάντησης, ήταν η συμφωνία όλων των φορέων για συνεργασία στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει εκπονήσει ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. και τα οποία θα λάβουν χώρα μέσα στο 2022.

Χάρη σ’ αυτή τη συνεργασία, στις ενημερώσεις, αλλά και στις δράσεις του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. για την ευαισθητοποίηση των νεαρών αθλητών όλων των σπορ, αγοριών και κοριτσιών που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον σκληρό στίβο του πρωταθλητισμού, θα συμμετέχουν Ολυμπιονίκες και σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού που έχουν δοξάσει τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και φυσικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσα από τις ομιλίες τους, όπως επισημαίνει ο ΕΟΚΑΝ, θα βοηθήσουν τους αυριανούς πρωταθλητές, να καταλάβουν τις βλαβερές συνέπειες του ντόπινγκ στην υγεία και θα τους δείξουν τον «καθαρό» δρόμο προς την επιτυχία και την  κορυφή.

Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, θα προσφέρουν πολύτιμη αρωγή στη μάχη για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, λειτουργώντας ως πρότυπα για τα νέα παιδιά και παροτρύνοντάς τα, να μείνουν μακριά από αναβολικά και απαγορευμένες ουσίες.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 158


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.