Ζημιές και κατολισθήσεις από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αμοργό!

Δημοσίευση: 13.01.2022, 20:54
Τελευταία Ενημέρωση: 13.01.2022, 21:02

Σφοδρή κακοκαιρία, με καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα, έπληξε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου την Αμοργό με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων και υψηλής στάθμης του νερού στο οδόστρωμα. Άμεση ήταν η αντίδραση των υπηρεσιών και των συνεργείων του Δήμου και των εργολάβων χωματουργών στο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας αλλά και εθελοντών, ενώ με απόφαση του Δημάρχου έκλεισαν τα σχολεία του νησιού για προληπτικούς λόγους για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι δημοτικές υπηρεσίες ήταν προετοιμασμένες και η συνεργασία με το συνεργείο της Πολιτικής Προστασία πρόλαβε τα χειρότερα, δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος ..

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, αναλυτικά δήλωσε:

«Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αμοργό και περισσότερο την περιοχή της Αιγιάλης. Οι δημοτικές υπηρεσίες ήταν προετοιμασμένες και η συνεργασία με το συνεργείο της Πολιτικής Προστασία πρόλαβε τα χειρότερα. Οι εκτεταμένοι καθαρισμοί που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια των ρεμάτων της Χονδρολιάς και του Αρακλού και των χαντακιών στο επαρχιακό δίκτυο προστάτεψαν αποτελεσματικά την περιοχή του Ποταμού και του Όρμου. Η πρόσκαιρη πλημμύρα στην περιοχή της Λίμνης, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα, οφείλεται κυρίως στον μεγάλο όγκο των υδάτων σε συνδυασμό με την δόμηση χωρίς σχεδιασμό στην περιοχή. Θα ξεκινήσουμε άμεσα την οριοθέτηση του μεγάλου μέρους του εν λόγω ρέματος και την διευθέτηση του σύμφωνα με την μελέτη χωρικού σχεδιασμού που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ολοκλήρωση επίσης της πρώτης φάσης αντικεραυνικής προστασίας του νησιού συνετέλεσε στον να μην παρουσιαστούν τα φαινόμενα που είχαμε αντιμετωπίσει επανειλημμένα στο παρελθόν με την καταστροφή ευαίσθητων και ακριβών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών λόγω της πτώσης μεγάλου αριθμού κεραυνών. Πέραν τούτων έχει γίνει έλεγχος σε όλες τις υποδομές συνολικά στο νησί και έχει αποκατασταθεί ο κύριος όγκος των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία. Παραμένουμε όμως σε επιφυλακή.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την μεταφορά με ασφάλεια των μαθητών από τα σχολεία της Αιγιάλης την ώρα της κακοκαιρίας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 135


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.