ΠΝΑΙ: "Θετικά ψήφισαν Γλυνός και Κόκκινος στην εγκατάσταση ΦΟΔΣΑ και Κ2 στο κτίριο του Παλαιού Προξενείου. Μόνο κωμικοί θα κατήγγελλαν σήμερα τον εαυτό τους!"

Δημοσίευση: 12.01.2022, 17:37
Τελευταία Ενημέρωση: 12.01.2022, 17:39

"Η πιο κωμική αντιπολίτευση του γνώρισε ποτέ ο τόπος, ξεπέρασε κάθε όριο αστειότητας, αφού έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει τον ίδιο της τον εαυτό για αποφάσεις για τις οποίες η ίδια ψήφισε θετικά! Αυτά συμβαίνουν όταν, όχι μόνο η σοβαρότητα αλλά και η λογική ακόμη, υποχωρούν μπροστά στην ψυχωτική εμμονή κατά της Περιφερειακής Αρχής." Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου σε απάντηση έντονων διαμαρτυριών της αντιπολίτευσης για τη στέγαση των γραφείων του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. στο Παλαιό Προξενείο στη Ρόδο...

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρονται ακόμη, τα παρακάτω:

"Η πιο κωμική αντιπολίτευση που γνώρισε ο ποτέ ο τόπος, έγραψε αυτές τις μέρες άλλη μια σελίδα ντροπής, εξευτελισμού  και  γελοιοποίησης για τον θεσμό της μειοψηφίας που παριστάνει ότι υπηρετεί.

Με βαρύγδουπες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, σε ανακοινώσεις τους οι Μανώλης Γλυνός και Χαράλαμπος Κόκκινος, πλειοδοτώντας σε λαϊκισμό και «ευαισθησίες»,  εξέφρασαν την αντίθεσή  τους για την στέγαση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ2 στο κτίριο του Παλαιού Προξενείου της Ρόδου, η οποία έγινε σε υλοποίηση σχετικών αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι και οι δύο παρατάξεις είχαν ψηφίσει θετικά, όπως προκύπτει από τα Πρακτικά της 10ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 30.11.2020!!!

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση των θεμάτων 8 και 9, με τίτλους

«Απόφαση για δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σύμφωνα με το άρθρο 12, παράγραφος 1,2 του Προεδρικού Διατάγματος 242/96, ΦΕΚ 179/Α/1996»

και

«Απόφαση  για εκμίσθωση ακινήτου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία "ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε" χωρίς δημοπρασία, σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφο 2 του Προεδρικού Διατάγματος 242/96, ΦΕΚ 179/Α/1996»

τόσο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Μανώλη Γλυνού, εκπροσωπούμενη από την περιφερειακή σύμβουλο Νατάσα Βενετοκλή, όσο και η μονοπρόσωπη παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Χαράλαμπου Κόκκινου, ψήφισαν θετικά και για τα δύο θέματα.

Οι τοποθετήσεις των δύο περιφερειακών συμβούλων, σύμφωνα με τα Πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε με τηλεδιάσκεψη, έχουν , επί λέξει, ως εξής:

Νατάσα Βενετοκλή: Ναι, ο κ. Γλυνός, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, δεν το έχει καταφέρει, να μπει δυστυχώς ακόμα. Είμαστε σε επικοινωνία. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από τη μεριά της παράταξης για το πού θα γίνει η στέγαση. Και τα δύο κτήρια, το ήδη κάτω και το ένα, αυτό που μας εξήγησε ο Περιφερειάρχης είναι εξαιρετικό κτήριο, οπότε δεν υπάρχει αντίρρηση από τη δική μας πλευρά.

Πρόεδρος: Ωραία. Άρα, είστε ναι στο 8 και στο 9.

Νατάσα Βενετοκλή: Ναι.

Χαράλαμπος Κόκκινος: Είτε συμφωνούμε είτε δεν συμφωνούμε με την ύπαρξη κάποιων οργανισμών, υπάρχει η πραγματικότητα που λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν, υπάρχουν αποφάσεις, θα υπηρετήσουν πιθανόν την αυτοδιοίκηση τουλάχιστον, όπως έχει περιγραφεί και θα δείξει η πορεία τους, κι εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε. Εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να μείνουν όλοι αυτοί οι οργανισμοί στον δρόμο ούτε σε κανένα αντίσκηνο ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο χώρος τουλάχιστον που ξέρω κι είναι ένας αξιοπρεπέστατος χώρος που περιγράφηκε προηγουμένως και με βάση τη λογική ότι πρέπει να λειτουργήσουν κάπου αυτοί οι οργανισμοί, που επαναλαμβάνω, είτε συμφωνούμε είτε δεν συμφωνούμε για την ύπαρξή τους κάποιοι, πρέπει να μείνουν. Άρα, ψηφίζουμε θετικά.

Κατόπιν αυτών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παρατάξεις Γλυνού και Κόκκινου, οι αυτοχρισθέντες, σοβαροφανείς θεματοφύλακες της ιστορίας του τόπου, σίγουρα γράφουν τη δική τους ιστορία ως η πιο κωμική και ταυτόχρονα η πιο θλιβερή  αντιπολίτευση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την  παγκόσμια πρωτοτυπία από καταβολής της Αυτοδιοίκησης, ως οι παρατάξεις που καταγγέλλουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 159


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.