Π. Κροντηράς για την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου: Άλλαξε ο Μανωλιός...

Δημοσίευση: 12.01.2022, 16:29
Τελευταία Ενημέρωση: 12.01.2022, 16:41

Η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου καθώς και ο ορισμός των αντιδημάρχων για τη διετία 2022-2023 καταδεικνύει τη γύμνια του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης Σιώτου και δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική μας αρχή, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η μείζων μειοψηφία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κροντηρά. Η παράταξη του δημάρχου ως γνωστόν έχει απωλέσει το τελευταίο διάστημα τη δεδηλωμένη δημοτική πλειοψηφία, ενώ παρατηρούνται έντονες «δυσλειτουργίες», όξυνση «σχέσεων», δημόσιες επιθέσεις και σκληρές κατηγορίες, προσθέτει...
Παναγιώτης Κροντηράς

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για το Νησί μας", Παναγιώτης Κροντηράς, αναφέρει:

"Θυμηθήκαμε επιτέλους την φυσική μας παρουσία σε συνεδρίαση του Δ.Σ. μιας και η συγκεκριμένη «επιβλήθηκε» από το Υπουργείο Εσωτερικών και βέβαια λόγω  αδυναμίας διεξαγωγής « μυστικής ψηφοφορίας με τηλεδιάσκεψη». Στη εκλογική συνεδρίαση δυστυχώς πολλά μέλη της παράταξης μας  δεν συμμετείχαν για λόγους ανωτέρας βίας (ασθενείας).

Σημειώνεται για πολλοστή φορά ότι εδώ και 1,5 χρόνο οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες που είναι και ώρες εργασίας των περισσοτέρων συναδέλφων, παρόλο που  ο κανονισμός ορίζει αυτές να διεξάγονται απογευματινές- βραδινές ώρες. 

Σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του προέδρου του Δ. Σ το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την εμμονή στην εμπεδωμένη αντιδημοκρατική και αυταρχική αντίληψη και  συμπεριφορά του επικεφαλής της παράταξης Ι. Σιώτου. Βεβαίως όποιος και να είναι πρόεδρος (δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις με βάση την ως τώρα βιωμένη εμπειρία μας), η χειραγώγηση όμοια θα είναι.

Αυτό σημαίνει ότι παρόλες τις διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσής αλλά και μελών της πλειοψηφίας για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική λειτουργία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  δεν δέχθηκε κανένας άλλος να αναλάβει αυτή τη θέση ευθύνης του πιο σημαντικού και κορυφαίου οργάνου κάθε Δήμου μιας και δεν ευοδώθηκαν άλλες προτάσεις που κυκλοφορούσαν στην πιάτσα τις τελευταίες μέρες.

Οι λόγοι προφανείς: άμεση παρέμβαση και απάντηση του Δημάρχου σε όλα τα θέματα που συζητούνται στο ΔΣ χωρίς καν να ερωτηθεί ο Πρόεδρος αν του δίνει τον λόγο,  το κυριότερο και σοβαρότερο όμως είναι η άμεση εκτέλεση των εντολών του Δημάρχου όπου ο ίδιος δεν μπορεί να παρέμβει (δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγεται ζωντανά η φράση «κόψε τον», ενίοτε δε και το μπράβο Πέτρο). 

Εν μέσω θερινής περιόδου και φυσικά των οξέων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, είχαμε τρίμηνη αναστολή συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να υπάρχει καμμία δυνατότητα ενημέρωσης. Είναι κρίμα μετά από τόσα αιτήματα (εναμιση και πλεόν χρόνο)  για πραγματοποίηση διά ζώσης συνεδρίασης ο Πρόεδρος να τα απορρίπτει.

Πως θα πρέπει άραγε να χαρακτηριστεί η αντίδραση του Προέδρου στο ξέσπασμα συναδέλφου προς την ελάσσονα αντιπολίτευση με φράση όπως: «καλά κάναν και σας δείρανε», ή κυρίως σε αυτή που μας έκανε διάσημους σε όλη την Ελλάδα; Πως προστατεύει τους συμβούλους του ο Πρόεδρος στις επιθέσεις και συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις  του Δημάρχου κατά την διάρκεια της τοποθέτησης των τελευταίων;

Πόσες φορές άλλωστε δεν  μας στέρησαν  τον έλεγχο και την κατάθεση των απόψεων μας, προκειμένου να αποφύγουν  την διαφορετική άποψη σε θέματα που όχι μόνο δεν είναι απλά και τυπικά αλλά αντιθέτως (για να το πούμε ευγενικά) χρήζουν διασαφήνισης και επεξηγήσεων. Όλα αυτά (για την διατύπωση διαφορετικής άποψης ή διαφωνίας) σε συνδυασμό με ένα πνεύμα ειρωνειών, αλαζονείας και υπεροψίας που βεβαίως είναι ενδείξεις ανασφάλειας, έλλειψης γνώσης και μειωμένης αυτοπεποίθησης. 

Για την δημοτική παράταξη
Ενωμένοι για το Νησί μας
Παναγιώτης Κροντηράς

Υ.Γ. Παρόλα αυτά ευχόμαστε το νέο Έτος να έχουμε μια καλύτερη (χωρίς παρεμβολές) θητεία"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.