Χ. Κόκκινος: Ασέβεια απέναντι στην ιστορία της Δωδεκανήσου η μετατροπή του ιστορικού κτιρίου του παλιού Προξενείου της Ρόδου σε χώρο λειτουργίας Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημοσίευση: 11.01.2022, 18:50

Η απόφαση εγκατάστασης Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοικησης στο ιστορικό κτίριο του παλιού Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο, έρχεται αντίθετη με το σκοπό αγοράς του κτιρίου και αποτελεί πράξη ασεβείας απέναντι στην ιστορία του ακριτικου νησιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" και Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου, Χαράλαμπος Κόκκινος...
Χαράλαμπος Κόκκινος

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει ακόμη, τα εξής:

"Το κτίριο αποκτήθηκε το 1999 μετά από πρόταση  του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη και με την υπερψήφιση της  από τα 2/3 του Νομαρχιακου Συμβουλίου Δωδεκανησου και με το ποσό των 150εκ. δραχμών, με σκοπό να μετατραπεί σε  Μουσείο της Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανησου.

Δεν αγοράστηκε για να χρησιμοποιηθεί... το 2022 από την "Αναπτυξιακή Κ2" της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και τον "Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Σ. Δ. Α.)" Ν. Αιγαίου!

Δεν περιποιεί  τιμή να μην κυματίζει η γαλανόλευκη και να έχει κατέβει ο θυραιος από το κτίριο που επί Ιταλοκρατιας ενέπνευσε και συνέβαλε στην στήριξη του φρόνηματος των Δωδεκανησιων  και του αγώνα τους  για την  ελευθερία και  την ενσωμάτωση με τη μητέρα Ελλάδα και εκπέμπει διαχρονικά εθνικά - ιστορικά μηνύματα!

Καλώ τα αρμόδια  στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοικησης και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο (Πρόεδρο των δύο εταιρειών) να επαναξετασουν την απόφαση τους και να στεγάσουν αλλού τις συγκεκριμένες εταιρείες που - σημειωτέον - μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενο έργο και έχουν δεχθεί πολλές πολιτικές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργία τους (για τις μισθοδοσίες σε μέλη τους, για αναποτελεσματικοτητα κ.α.)

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε Μουσείο που να παρουσιάζει την Ιστορία της Δωδεκανησου. Θυμίζουμε ότι το 2017 είχε φιλοξενήσει Έκθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου!"

Ζητάμε και ελπίζουμε να αλλάξει η απόφαση, η αλαζονεία  και η έπαρση να περιοριστεί και να επιτρέψει να μάθουν οι υπεύθυνοι από τα λάθη τους  για να βελτιωθούν διότι... δεν διαθέτουν  το "αλάθητο", υπογραμμίζει καταλήγοντας ο κ. Χ. Κόκκινος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 113


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.