Τον έστειλαν για ακτινογραφία στο κτηνιατρείο λόγω μη λειτουργίας του ακτινολογικού στο Κ.Υ. Τήνου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσίευση: 10.01.2022, 21:25
Τελευταία Ενημέρωση: 10.01.2022, 22:31

Το γεγονός αποκαλύπτει στο MEGA ο Μανώλης Βορίσσης, στον οποίο απευθύνθηκε ο άνδρας, αφού το ακτινολογικό του νησιού ήταν εκτός λειτουργίας. Ο κτηνίατρος του νησιού διαπίστωσε με έκπληξη πως η ακτινογραφία θώρακος που του ζητούσε ο νεαρός ήταν για τον…ίδιο και όχι για κάποιο κατοικίδιο.
“Δεν ήμουν σε θέση να του παρέχω αυτήν την υπηρεσία και αυτό με στεναχώρησε. Ο σκοπός μου εμένα είναι να ακτινογραφώ ζώα, σκύλους, γάτες και να κάνω την ιατρική μου” λέει ο κτηνίατρος.
Μάλιστα, ο νεαρός φαίνεται να του εξήγησε πως “όταν ρώτησα πού μπορώ να κάνω την ακτινογραφία μου είπαν ή στη Σύρο ή να ρωτήσω εσάς αν μπορείτε να μου βγάλετε ακτινογραφία, μου φάνηκε λίγο κάπως γιατί ξέρω την ειδικότητά σας, αλλά αν γίνεται θα με βγάλετε από τον κόπο”, είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δε συμβαίνει λόγω βλάβης.
«Γνωστοί μου είχανε περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπορέσανε να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος».
Το Κέντρο Υγείας της Τήνου από την άλλη ισχυρίζεται πως περιμένει έναν ολόκληρο μήνα την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού.
«Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα», λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου.
Εν ολίγοις, οι κάτοικοι της Τήνου που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ακτινογραφία θα πρέπει να… ξενιτευτούν σε γειτονικά νησιά.
«Δυστυχώς πρέπει να πάει σε άλλο νησί, είτε στη Μύκονο είτε στη Σύρο που καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία πνευμονία».
«Για εμάς τους νησιώτες αυτό είναι μεγάλος Γολγοθάς το να φύγουμε να πάμε σε άλλο νησί, πολλές φορές μπορεί να λείψεις μία ολόκληρη μέρα για να βγάλεις μία απλή ακτινογραφία. Είναι λυπηρό έως και εξοργιστικό, η ακτινογραφία είναι βασική ιατρική», λέει ο κτηνίατρος.
Το νησί αντιμετωπίζει καιρό προβλήματα στο σύστημα υγείας με τους μόνιμους κατοίκους να μην έχουν πρόσβαση σε απλές ιατρικές πράξεις.
πηγή: Megatv.com
Δείτε επίσης
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Τήνος
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Υγεία
- Δωρεάν rapid tests στην Πάρο
- Πραγματοποίηση τεστ ταχείας διάγνωσης Covid- 19 στη Σύρο
- Συνολικά 39 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα
- Θετικός στον κορονοϊό ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος
- ΠΟΥ: Η Ευρώπη περιμένει αύξηση των θανάτων που έχουν σχέση με την ευλογιά των πιθήκων
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Κυκλάδες
- Γ. Βρούτσης: «Ενισχύονται 7 νησιά του Νομού Κυκλάδων με 11 ειδικευμένους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ - Υπεγράφη η προκήρυξη
- Ολοήμερο σχολείο: Σε ποια σχολεία των Κυκλάδων ξεκινά το νέο διευρυμένο ωράριο
- Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Ρόδο, Κάρπαθο, Σύμη, Κω, Θήρα και Ίο
- Σε επίπεδα ρεκόρ για τις Κυκλάδες η τουριστική κίνηση
- Υποχρεωτική η προσθήκη του χρόνου εργασίας στην κλαδική ΣΣΕ στον επισιτιστικό κλάδο
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.