Δήμος Αμοργού: Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσίευση: 10.01.2022, 21:01

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Στην Αμοργό, όπως επισημαίνει ο Δήμος Αμοργού, έχουν προμηθευτεί όλοι τα απαιτούμενα σελφ τεστ και το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και υγειονομική προστασία εξαρτάται από την πιστή τήρηση των μέτρων καθώς και την υπευθυνότητα που καλούμαστε να δείξουμε όλοι. Σε ότι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο...

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο έλεγχος επεκτείνεται πλέον σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: «Τα σχολεία ανοίγουν και εύχομαι καλή επάνοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Πρωτίστως για να προστατέψουμε την υγεία μας και στη συνέχεια για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση. Παρακαλώ να ακολουθούν όλοι τις συστάσεις του Δήμου και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.