Μ. Γλυνός: Το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο δεν είναι για τα σκουπίδια!

Δημοσίευση: 10.01.2022, 19:28
Τελευταία Ενημέρωση: 10.01.2022, 19:55

Θύελλα αντιδράσεων στη Ρόδο και όχι μόνο έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση που ελήφθη για τη στέγαση των υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο κτίριο που στέγασε το Ελληνικό Προξενείο στη διάρκεια της Ιταλοκρατίας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός. Το εν λόγω κτίριο είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το περασμένο Σάββατο 8 Ιανουαρίου εκεί εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου - ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. και του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Κ2 Α.Ε...

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτει:

"Για την ιστορία και κυρίως για όσους επιδεικτικά την αγνοούν, για να εφαρμόσουν τα δικά τους φιρμάνια, αναφέρουμε πως το κτίριο αυτό ανήκε στην οικογένεια του Σάββα Παυλίδη τον πρώτο Έλληνα εκλεγμένο Δήμαρχο. 

Μετά τον θάνατο του περιήλθε στα παιδιά του και εν συνεχεία αγοράστηκε το 1999 από τη νομαρχία Δωδεκανήσου επί θητείας του κ. Σάββα Καραγιάννη. 

Να σημειωθεί πως το νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου  αποφάσισε, ότι στο κτίριο έπρεπε  να λειτουργήσει το Μουσείο Νεώτερης Ιστορία της Δωδεκανήσου.

Το ακίνητο είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πως γίνεται ένα ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο επί Ιταλοκρατίας που αγοράστηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό από προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και συγκεκριμένα για τη δημιουργία Μουσείου νεώτερης ιστορίας της Δωδεκανήσου, να αλλάζει χρήση και να γίνεται γραφείο για τη Διαχείριση των στερεών αποβλήτων;

 Ποιο ήταν το σκεπτικό της νέας απόφασης; Πώς είναι δυνατό η ιστορία να καταλήγει στα …απορρίμματα;

Δεν υπήρχαν άραγε άλλα κτίρια κατάλληλα για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του  ΦΟΔΣΑ ; 

Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο που όχι μόνο αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του τόπου αλλά είχε ήδη αποφασιστεί η χρήση του;

Αυτή η ιστορία βεβηλώθηκε από τις παρεμβάσεις που έγιναν εξωτερικά από την απομάκρυνση της γαλανόλευκης  σημαίας από την οροφή της εισόδου του κτιρίου .  

Η κακή επιλογή  μπορεί να  διαγραφεί μόνο με την αλλαγή  της απόφασης με μια άλλη που θα αφορά τη μεταφορά των υπηρεσιών το ΦΟΔΣΑ σε  άλλο χώρο.

Το συγκεκριμένο  κτίριο μπορεί να είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας  αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στους Ροδίτες που θέλουν σε αυτό να ζωντανέψει η ιστορία του τόπου τους μέσα από   ένα μουσείο", καταλήγει ο Μανώλης Γλυνός.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 150


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.