Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τον ελληνικό τουρισμό στην ατζέντα της συνάντησης Κικίλια - Βόζεμπεργκ

Δημοσίευση: 07.01.2022, 21:02
Τελευταία Ενημέρωση: 07.01.2022, 21:04

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του τουρισμού, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του μέλους της Επιτροπής Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε την κυρία Βόζεμπεργκ για την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών κατά την εορταστική περίοδο σε ένα παγκόσμια ασταθές πλαίσιο λόγω της παραλλαγής «Ο» και παρουσίασε το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., με 320 εκ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στη διαχείριση προορισμών στην επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό, στον ορεινό τουρισμό, στον τουρισμό υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών, στον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, στην αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, στην προσβασιμότητα των παραλιών, στον καταδυτικό και υποβρύχιο τουρισμό, στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στην ψηφιακή αναβάθμιση.

Η κυρία Βόζεμπεργκ συνεχάρη τον κ. Κικίλια για την κατάρτιση των προτεραιοτήτων, που συνδέονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 68


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.