Εμπορικός Σύλλογος Τήνου: Περί... Κοινωνικής Ευθύνης

Δημοσίευση: 31.12.2021, 13:27

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρόνια που ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή μας. Κανείς δεν φανταζόταν πως ο ιός αυτός θα μεταμορφωνόταν σε έναν τόσο επικίνδυνο εχθρό, όπως και την εξέλιξή του και κυρίως τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή που θα έφερνε στη ζωή όλων, μικρών και μεγάλων, πλούσιων και φτωχών σε όλη την οικουμένη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Εμποροεπαγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου σε σχόλιό του περί κοινωνικής ευθύνης...
Τήνος

ΠΕΡΙ . . . ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρόνια που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας. Κανείς δεν φανταζόταν πως ο ιός αυτός θα μεταμορφωνόταν σε έναν τόσο επικίνδυνο εχθρό, όπως και την εξέλιξή του και κυρίως τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή που θα έφερνε στη ζωή όλων, μικρών και μεγάλων, πλούσιων και φτωχών σε όλη την οικουμένη.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ μετά από δύο χρόνια ζωής σε καταστολή, με νοσηλείες, διασωληνώσεις, θανάτους, οικονομική καταστροφή όλων των κλάδων ;;;

Υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα και τώρα μπαίνουν στα καταστήματα και η μάσκα είναι κρεμασμένη στον καθρέφτη ή στο λεβιέ των ταχυτήτων του αυτοκινήτου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το rapid test είναι αφημένο στο σπίτι και συνάμα δυσανασχετούν που το κατάστημα δεν δέχεται να τους εξυπηρετήσει στο εσωτερικό του.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα και τώρα διοργανώνουν χορούς και parties και πολλοί περισσότεροι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτά, κάνοντας τους εαυτούς τους υγειονομική βόμβα. Μετά το νησί γεμίζει κρούσματα και τρέχουν όλοι πανικόβλητοι. 

Υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα και τώρα αψηφώντας τις τελευταίες σκληρές εξελίξεις (και δεν αναφερόμαστε μόνο στις τελευταίες πέντε μέρες) έφυγαν για διακοπές.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα και τώρα δυσανασχετούν για τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων από τα αρμόδια όργανα. Μήπως μετά από δύο χρόνια έπρεπε να κάνουν πρώτα σύσταση ;;;

Έγινε κάποιος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο νησί μας για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test, για τις προβλεπόμενες αποστάσεις κ.ο.κ. ;;; Μόνο τα καταστήματα και οι πεζοί χρήζουν των ελέγχων και των προστίμων  ;;;; Οι οποίοι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, είναι απαραίτητο να γίνονται παντού.

Κατανοούμε την ανάγκη μας να διασκεδάσουμε, να πάμε διακοπές, να ξεφύγουμε με οποιοδήποτε τρόπο από την πιεστική καθημερινότητα.

Κατανοούμε την εξάντληση της υπομονής μας.

Κατανοούμε άραγε ότι ζούμε σε περίοδο πολέμου και πως η νίκη εξαρτά;ται πλέον αποκλειστικά από τις δικές μας ενέργειες ;;;; Οι ακατανόητες ενέργεις μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα.

Με όπλο το εμβόλιο και με πολεμοφόδια το μυαλό μας, τη σύνεση και την υπομονή οπλιζόμαστε και συμπράττουμε για να νικήσουμε τον υγεινομικό εχθρό και να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητά μας.

Η ανθρώπινη φύση έχει ανάγκη για επικοινωνία, συντροφιά, διασκέδαση, έχει ανάγκη να ανασαίνει ελεύθερη.

Τηρούμε τα μέτρα – Φοράμε μάσκες – Κρατάμε αποστάσεις – 
Κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους γυρνώντας από τις διακοπές μας – 
Σεβόμαστε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους γύρω μας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα γαλήνιο, ασφαλές και υγιές 2022.

Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ   ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.