Το ΣτΕ δικαιώνει τις προτάσεις του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου, Μηνά Λυριστή

Δημοσίευση: 20.12.2021, 21:28
Τελευταία Ενημέρωση: 20.12.2021, 21:38

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως μη νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά την επένδυση κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στη θέση «Φερά Γκρεμνά -Βατούδια» της Άνω Μεράς Μυκόνου. Η απόφαση αυτή αποτελεί μια δικαίωση του αγώνα που ξεκίνησα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία συνοδεύτηκε από την αρνητική -ομόφωνη- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου το οποίο γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που κατέθεσε η ενδιαφερόμενη εταιρεία (απόφαση την οποία το ΣτΕ επικαλείται), επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Μυκόνου), Μηνάς Λυριστής...
Μηνάς Λυριστής

Συνεχίζοντας, στην ίδια ανακοίνωση, ο Μηνάς Λυριστής, αναφέρει:

"Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό, κουράγιο και αναγνώριση για όλους όσους ενδιαφερόμαστε για το τρίπτυχο περιβάλλον-μυκονιάτικο τοπίο-ιστορία.

Είναι μια απόφαση που μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε, καθώς το δίκαιο δεν μπορεί να μην θεμελιώνεται στη σύγχρονη κοινωνία.

Το ΣτΕ μάλιστα, εκτός του προφανούς, αναγνωρίζει όλες εκείνες τις πτυχές κακών κειμένων που είχα δημοσίως αναφέρει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της 17ης Ιουλίου 2020 ως Ειδικός Αγορητής της Παράταξης μου, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου ως προσκεκλημένος στις 30 Ιουνίου 2020.

Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως το μέσο επίτευξης στόχων με σκοπό μόνο την βελτίωση του τρόπου ζωής μας αλλά και των επόμενων γενεών. Η πολιτική μου τοποθέτηση λοιπόν, καθιστά δεσμευτικό για εμένα να χρησιμοποιώ λόγο τεκμηριωμένο, συνετό και ανεξάρτητο.

Για αυτό και δεν μπορεί ποτέ η θεσμική μου θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράζει απόψεις οι οποίες αντιβαίνουν στο ποιόν μου. Πόσο μάλλον, να αποδέχομαι και να ψηφίζω κατά το δοκούν κάποιου "μεγάλου αρχηγού", ο οποίος να υποβιβάζει το συμφέρον των συμπολιτών μου προς χάρη του πολιτικού κατεστημένου που εκπροσωπεί.

Τιμώ την ψήφο σας, τιμώ τη θέληση ακόμη και όσων δεν με ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί έτσι είναι το σωστό. Η ευθύνη είναι ιστορική, και παρότι δυστυχώς κάποιοι δεν την αντιλαμβάνονται ως τέτοια, νομίζοντας πως η μη έκφραση θέσεων αποτελεί προοπτική, πάντα θα έρχεται ένα θεσμικό ανώτατο δικαστήριο να τους προσγειώνει στην πραγματικότητα.

Χαιρετίζω την απόφαση του ΣτΕ, χαιρετίζω τον αγώνα μας, χαιρετίζω τον αγώνα του Δήμου Μυκόνου.

ΥΓ. Σε όσους γελούσαν με τις προτάσεις μου εκείνη την περίοδο, αλλά και σε όσους έστελναν επιστολές για να μου υποδείξουν τι πολιτική "πρέπει να ακολουθήσω", με χαμόγελο, επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.