"Συμβαδίζουμε": Εναρκτήρια εκδήλωση το Σάββατο στην Κέα

Δημοσίευση: 11.12.2021, 15:10

Ο Δήμος Κέας προσκαλεί το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «ΣυμβαδίΖουμε»: συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κορησσίας...

Πού συναντώνται η προστασία του περιβάλλοντος με εκείνην του πολιτισμού; Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους από την κλιματική αλλαγή;

Η ΑΜΚΕ diadrasis υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το έργο «ΣυμβαδίΖουμε», το οποίο απαντά στο παραπάνω ερώτημα: «Η συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών αποτελεί το κλειδί για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021» – Άξονας Προτεραιότητας «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες».

Σκοπός του έργου «ΣυμβαδίΖουμε» είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση πολιτών και επαγγελματιών του πολιτισμού, στην από κοινού προσπάθεια για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το έργο θα δώσει την ευκαιρία στους ίδιους τους πολίτες, μέσα από την εκπαίδευση και τη συνεργασία με επαγγελματίες του πολιτισμού, να φροντίσουν και να προστατέψουν τα μνημεία του τόπου τους. Πιο συγκεκριμένα, οι επιμέρους στόχοι και δράσεις είναι:

 1. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού με την υλοποίηση αντίστοιχων ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και την Κέα
 2. Η εκπαίδευση και η ενεργοποίηση πολιτών και επαγγελματιών για την από κοινού προστασία των τοπικών μνημείων, υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθυνόμενα τόσο σε τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, όσο και σε επαγγελματίες.

Οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στην Κέα, στην Αθήνα και διαδικτυακά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Εναρκτήρια εκδήλωση

Με χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «ΣυμβαδίΖουμε»: συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγήστην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κορησσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις του έργου, αφού απευθύνει χαιρετισμό η Δήμαρχος Κέας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Η Ζωή στον Πλανήτη μας» του Ντέιβιντ Ατένμποροταινία με κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή.

Για περισσότερες πληροφορίες: Facebook Event https://fb.me/e/4lFjiKuyN

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 170


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.