Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ακινήτου στη Ρόδο Golf-Βόρειο Αφάντου από το ΤΑΙΠΕΔ

Δημοσίευση: 09.12.2021, 19:37
Τελευταία Ενημέρωση: 09.12.2021, 19:41

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η μεταβίβαση του ακινήτου Golf- Βόρειο Αφάντου στη Ρόδο από το ΤΑΙΠΕΔ. To Golf- Βόρειο Αφάντου είναι παραθαλάσσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 1.328 στρεμμάτων. Τη συμφωνία για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή εφάπαξ του τιμήματος των 26,9 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της M.A. Aggeliades Hellas Γιώργος Μυλωνογιάννης...

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έγινε παρουσία των υπουργών, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

To Golf- Βόρειο Αφάντου είναι παραθαλάσσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 1.328 στρεμμάτων. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) περιλαμβάνονται ζώνη τουρισμού- αναψυχής, με ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του ήδη λειτουργούντος γηπέδου γκολφ, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης, ζώνη παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ζώνη προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου.

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Την έναρξη της αξιοποίησης μίας σημαντικής έκτασης στη Ρόδο σηματοδοτεί η παραχώρηση του ακινήτου Golf- Βόρειο Αφάντου και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου τουριστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου να διευθετηθεί σειρά νομικών και τεχνικών ζητημάτων, ώστε να υπάρξει το σημερινό θετικό αποτέλεσμα. Και κατέληξε λέγοντας ότι «συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, την προσπάθεια βέλτιστης αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 176


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.