Ερώτηση του ΚΚΕ για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Σχοινούσας - Αδιαφορία αποδίδεται στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Δημοσίευση: 09.12.2021, 11:45
Τελευταία Ενημέρωση: 09.12.2021, 11:50

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του απομακρυσμένου νησιού της Σχοινούσας, όπως και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Σχοινούσας με μόνιμο προσωπικό. Εκτός από το ζήτημα των κενών, το ΚΚΕ κάνει αναφορά και στην έλλειψη μέριμνας για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών και του μοναδικού γηπέδου του νησιού, αποδίδοντας αδιαφορία στον αρμόδιο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων...
Η σχολική μονάδα της Σχοινούσας

Αναλυτικά, η Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών:

Θέμα: Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Σχοινούσας με μόνιμο προσωπικό

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του απομακρυσμένου νησιού της Σχοινούσας, όπως και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από μεριάς της κυβέρνησης ότι όλα λειτουργούν κανονικά στην εκπαίδευση, η ίδια η πραγματικότητα στα σχολεία έρχεται να τη διαψεύσει.
Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα κατά τη φετινή σχολική χρονιά, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές, εξαιτίας των συσσωρεμένων μορφωτικών κενών και των ψυχοσωματικών επιπτώσεων που υπάρχουν μετά από δύο χρόνια εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Επιπλέον, τα κενά σε εκπαιδευτικούς κατηγοριοποιούν στην πράξη τα σχολεία και διαχωρίζουν τους μαθητές, από τη στιγμή που δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ενιαία μόρφωση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κομμάτι της στελέχωσης των σχολείων.

Τα  σχολεία της Σχοινούσας, (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις), δεν διαθέτουν εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και της Αγγλικής γλώσσας. Επίσης δεν έχει αναπληρωθεί φιλόλογος στο Γυμνάσιο που βρίσκεται σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης.

Τα συγκεκριμένα σχολεία εκτός από την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που έχει να κάνει με τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών (κουφώματα, ασφάλεια του χώρου, είσοδο για ΑΜΕΑ κλπ), καθώς και με την επισκευή του μοναδικού γηπέδου του νησιού (ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης διαστάσεων 15x15 περίπου) που βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου, με χαλασμένο τάπητα και ασυντήρητο εξοπλισμό που το καθιστά επικίνδυνο για χρήση από τα παιδιά και τους κατοίκους.     

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν, για ακόμα μία φορά, ότι την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κάνει τα πάντα για να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική με βάση όλους τους νόμους που ψήφισε εν μέσω καραντίνας και κλειστών σχολείων, πατώντας πάνω και στη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία, αλλά δεν παίρνει και κανένα μέτρο για τα μορφωτικά κενά των μαθητών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πολύμηνης καραντίνας, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να λειτουργούν τα σχολεία, τουλάχιστον, με το σύνολο του προσωπικού που είναι απαραίτητο και τις κατάλληλες υποδομές για την ασφάλεια τους.
 
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία της Σχοινούσας με μόνιμο προσωπικό και για να συντηρηθούν άμεσα όλες οι κτιριακές και αθλητικές υποδομές.

Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Συντυχάκης Μανώλης

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 57


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.