Φ. Φόρτωμας: «Πράσινη ανάπτυξη, αλλά με κανόνες»

Δημοσίευση: 26.11.2021, 18:06

Για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, τη σημασία της Πράσινης Μετάβασης, αλλά και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μίλησε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο – Πράσινη ενεργειακή μετάβαση για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές”...

Ο βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε ότι, μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, επιτυγχάνεται η αποθήκευση ενέργειας, η ενεργειακή επάρκεια και η αξιοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης, τονίζοντας και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την ανάγκη απολιγνιτοποίησης της χώρας μας μέχρι το 2028. 

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην επιδίωξη της Κυβέρνησης για σημαντική αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία, αναφορικά με τις Κυκλάδες, στους όρους δόμησης των σταθμών παραγωγής, οι οποίοι πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με την αρχιτεκτονική του εκάστοτε  τοπίου, όπως για παράδειγμα οι περιοχές παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, οι οποίες θα πρέπει να προστατευθούν για λόγους πολιτιστικούς τουριστικούς αλλά και οικονομικούς. 

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε, ότι για τη βιωσιμότητα των Κυκλάδων, υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα αναφορικά με τις ΑΠΕ: η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ και η σύνταξη τοπικών χωρικών για κάθε νησί του Νομού Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη λελογισμένης τοποθέτησής τους, ώστε να αποφευχθούν αντίθετα αποτελέσματα, αλλά και για την πιθανότητα εγκατάστασής τους σε μη κατοικημένα νησιά.

«Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά με κανόνες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού και η σύνταξη τοπικών χωρικών για κάθε νησί του Νομού Κυκλάδων», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 66


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.