Κ. Μονογυιού: «Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας»

Δημοσίευση: 25.11.2021, 15:27

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναι και η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, αναφέρεται στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλες οι γυναίκες...

Η Κατερίνα Μονογυιού, επισημαίνει σχετικά:

"Όπως όλοι, έτσι και εγώ είμαι σοκαρισμένη στο άκουσμα της ανθρωποκτονίας μιας γυναίκας από το σύντροφό της. Ειδικά, κατά τη διάρκεια του 2021 έγιναν γνωστές 13 ανθρωποκτονίες γυναικών. Οι λόγοι κάθε φορά και διαφορετικοί με κοινό παρονομαστή την άδικη δολοφονία μιας γυναίκας. Πέρα από τη δολοφονία μιας γυναίκας υπάρχει και η ψυχολογική, σεξουαλική , ενδοοικογενειακή βία που διόλου αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απέδειξε περίτρανα ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα τέτοιων φαινομένων και έλαβε πρωτοβουλίες χτίζοντας ένα πλέγμα ασφάλειας και ελευθερίας για όλες μας.
Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις ότι δεν θα πρέπει να νιώθουν μόνες, γιατί δεν είναι μόνες. Υπάρχουν πολλές γραμμές επικοινωνίας που μπορούν να απευθυνθούν, όπως η Τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και η γραμμή SOS «Δίπλα σου» του Ελληνικού Δικτύου Ευρώπης 2109700814, αλλά και το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να  μπορέσουν να ξεφύγουν από οποιαδήποτε μορφή βίας. Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν. Δεν μπορούν."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 164


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.