Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα καλεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Δημοσίευση: 25.11.2021, 13:59
Τελευταία Ενημέρωση: 25.11.2021, 14:16

Σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης 5-7, στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 29/11/2021 και ώρα 9 το πρωί...

... καλεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τους συνταξιούχους αλλά και τους κληρονόμους και τους, για την κλοπή εισοδήματος, όπως επισημαίνεται, στους συνταξιούχους την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της  φορολόγησης των αναδρομικών του 11μηνου (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016)!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, προσθέτει αναλυτικά, τα εξής:

Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έδωσε μόλις σε 1.100.000 των συνταξιούχων, «κουτσουρεμένα» αναδρομικά. Δεν εφάρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, δεν έδωσε όλες τις περικοπές στην κύρια σύνταξη από το 2012 και μετά, αλλά δεν επέστρεψε και τις μειώσεις σε επικουρικές και σε δώρα (απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί εκ νέου από το ΣτΕ). Επίσης, ακόμα και αυτά τα αναδρομικά που χορήγησε, τα έδωσε άτοκα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, που επιδικάζουν 6% τόκο, ανά έτος.
Η εφορία δεν φορολόγησε τα συγκεκριμένα ποσά την ώρα της καταβολής των αναδρομικών (ενδεχομένως για να μην φανούν λίγα τα χρήματα που πήραν οι συνταξιούχοι ως επιστροφή, τους χρύσωσε το χάπι με άλλα λόγια).
Τώρα, ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητάει από τους συνταξιούχους να προστεθούν τα συγκεκριμένα αναδρομικά στα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη με τροποποιητικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι να καταβάλλουν πρόσθετο φόρο που ορίζεται από την κλίμακα της φορολόγησης και την εισφορά αλληλεγγύης. 

Πάντα με βάση την κλίμακα φορολογίας οι συνταξιούχοι καλούνται να επιστρέψουν από 25 έως 55% των όσων ποσών εισέπραξαν!! Ακριβέστερα, βάζει τα ποσά των αναδρομικών στη φορολογική κλίμακα και επιβάλλει πρόσθετη φορολόγηση, που θα φτάσει στα επίπεδα του 33%, κατά μέσο όρο. Έτσι, από το 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν πέρσι, τα 431 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στα δημόσια ταμεία. Πρόκειται για τεράστια αδικία και αληθινή κλοπή!
Ταυτόχρονα, πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη,  ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος (250 ευρώ) για τους συνταξιούχους, λόγω ακρίβειας. Ένα επίδομα όμως, που θα κοστίσει 210 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από τη φορολόγησή μας των 431 εκατ. ευρώ (πονηρούλα κυβέρνηση θα σου μείνουν 203 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο)!! Επίσης, με τα κριτήρια που θα χορηγείται, θα το λάβουν μόνο όσοι έχουν κύριες συντάξεις πείνας (έως 450 ευρώ). 

Δέκα συνταξιουχικές οργανώσεις δεν ανέχονται άλλο, τέτοια κοροϊδία. Καλούν λοιπόν το σύνολο των συνταξιούχων σε συστράτευση και μαζικό αγώνα. Όλοι ενωμένοι θα κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση, που γνώρισε ο τόπος.

Α) Διαφωνούμε με τη φορολόγηση των αναδρομικών του 11μήνου. Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να πάψει αυτή την άδικη επιβάρυνση για 1.100.000 συνταξιούχους, που καλούνται να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.  Ζητάμε να μην πληρώσουμε ούτε 1 ευρώ!!

Β) Διαφωνούμε με το επίδομα της επαιτείας. Θέλουμε, σε όλους τους συνταξιούχους ανεξαιρέτως εισοδήματος, να καταβληθεί η 13η σύνταξη. Είχε θεσμοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τον ν.4611/2019, αρθρ.120 τον οποίον είχε ψηφίσει ο κύριος Μητσοτάκης και μας έλεγε να μην πάρουμε τα ψίχουλα! Στην συνέχεια η σημερινή κυβέρνηση, τον κατάργησε! Με αποτέλεσμα δυο χρόνια (2020,2021) να στερηθούν οι συνταξιούχοι 2.2 δις ευρώ από το εισόδημά τους! Ο κύριος Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για μια ακόμη φορά! 
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!
Κύριε Μητσοτάκη, είστε  αποκλειστικά υπεύθυνος για την φτώχεια που βιώνουν τα εκατομμύρια των συνταξιούχων της χώρας. 

Για τα Δ.Σ. 

1. Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων
Ο Πρόεδρος: Ν. Χατζόπουλος Η Γ.Γραμματέας: Κ. Μουρίκη

2. Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος:  Π. Λοφτσάλης  Ο Γ.Γραμματέας: Τ.Νίκας

3. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών
Ο Πρόεδρος:  Κ. Πιπέρας Ο Γ.Γραμματέας: Κ. Κοντούλης

4. Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας - Θράκης 
Ο Πρόεδρος: Β. Πυτιτζόγιας Ο Γ.Γραμματέας: Δ. Καλοδήμας

5. Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ
Ο Πρόεδρος:  Ε. Ρουσιάς Ο Γ.Γραμματέας: Ν. Μητροκώτσας

6. Σωματείο συνταξιούχων ΔΕΗ 
Ο Πρόεδρος:  Α. Δημάκης Ο Γ.Γραμματέας:  Π. Λοφτσαλης

7. Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας 
Ο Πρόεδρος:  Γ. Κατανας Ο Γ.Γραμματέας: Ε. Τσοτσιας 

8. Σύλλογος Συνταξιούχων Παρακαταθηκών και Δανείων 
 Ο Πρόεδρος:  Α. Θεωρίδου Ο Γ.Γραμματέας: Κ. Ζερβάς

9. Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας
Ο Πρόεδρος:  Χ. Φίνος Ο Γ.Γραμματέας: Α. Βήκας

10. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Κυκλάδων
Ο Πρόεδρος:  Δ. Νομικός Ο Γ.Γραμματέας: Ι. Βουτσινάς

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.