Η μαρίνα στα Λαζαρέττα και η πρωτοβουλία «Ψηφιακοί Νομάδες» στη συνάντηση του Δημάρχου Σύρου με τον Β. Κικίλια

Δημοσίευση: 25.11.2021, 11:57
Τελευταία Ενημέρωση: 25.11.2021, 12:13

Με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Βίκυ Λοΐζου συναντήθηκε, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Κανδιώς Μαραγκού, προκειμένου να συζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για την επαναχωροθέτηση της μαρίνας στα Λαζαρέττα, ένα βήμα απαραίτητο για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ. Παράλληλα και σε συνέχεια προηγούμενων τηλεφωνικών επαφών, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού «Ψηφιακοί Νομάδες» (“Digital Nomads”), η οποία πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά στην Ερμούπολη, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και τον ιδιωτικό τομέα...

Οι «Ψηφιακοί Νομάδες» αφορούν σε επισκέπτες που διαμένουν το χειμώνα στα νησιά ή σε άλλους προορισμούς και δουλεύουν εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή τους.

Αποτελεί μια σύγχρονη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, που στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απαιτεί τη συνεργασία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν.

Ο κ. Λειβαδάρας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιλογή της Ερμούπολης μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις που θα υποδεχθούν τους Ψηφιακούς Νομάδες, επεσήμανε τα οφέλη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς θα τονώσει τον off-season τουρισμό και θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού μας, ειδικά μετά από τις επιπτώσεις των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 172


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.