Κοινό Τηνίων: Γιατί διεγράφη τώρα ο κ. Σανταμούρης;

Δημοσίευση: 20.11.2021, 22:40
Τελευταία Ενημέρωση: 20.11.2021, 22:45

"Ακούσαμε, ζωντανά, τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Σανταμούρη στην προσπάθεια του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να χαρακτηρίζει τα ¶τομα με Αναπηρία, “καταραμένα από το θεό ή σφάλματα την φύσης”. Δεν ακούσαμε όμως καμιά παρατήρηση ή μομφή, ούτε από τον δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτο, που όπως είπε ο ίδιος “είτε σας αρέσει είτε όχι, έχω πάντα ανοικτό μικρόφωνο” και έχει την δυνατότητα να παρεμβένει οποιαδήποτε στιγμή, ούτε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Πέτρο Μαρκουίζο, ως όφειλε." Αυτά επισημαίνει η δημοτική παράταξη "Κοινό Τηνίων", προσθέτοντας πως χρειάστηκαν 24 ώρες για να ενεργοποιηθούν, ουσιαστικά, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του δήμαρχου και της δημαρχιακής του ομάδας...

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση το ¨Κοινό Τηνίων" προσθέτει αναλυτικά, τα εξής:

Οι δηλώσεις Σανταμούρη είναι απολύτως καταδικαστέες και πηγάζουν από αποκρουστικές ιδεολογίες που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους. Είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για οποιοδήποτε πολίτη με στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία και ενσυναίσθηση. Δεν μας έκαναν όμως να πέσουμε από τα σύννεφα. Είναι γνωστές άλλωστε, οι συμπεριφορές του, με την ανοχή του δημάρχου. Ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει.

Δεν περιμέναμε ούτε κάποια καλύτερη αντίδραση από την πλειοψηφία. Είναι προβλέψιμες πια οι αντιδράσεις τους.

Το διαπιστώσαμε στην προηγουμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Σανταμούρης, με την ανοχή του δημάρχου, δικαιολογούσε το ξύλο από την αστυνομία σε πολίτες της Τήνου που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Το διαπιστώσαμε σήμερα, όταν με καθυστέρηση δεκαέξι ωρών, ο δήμαρχος έβγαλε την πρώτη του χλιαρή, χλιαρότατη αντίδραση, που γενικά και αόριστα αναφέρεται στα δικαιώματα των ΑμεΑ, χωρίς καμιά αναφορά στις δηλώσεις Σανταμούρη.

Το διαπιστώσαμε όταν χρειάστηκαν είκοσι τέσσερις ώρες, για να ενεργοποιηθούν, ουσιαστικά, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του δήμαρχου και της δημαρχιακής του ομάδας, μετά από μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων που πήραν πανελλήνιες διαστάσεις, και να προχωρήσουν σε διαγραφή του κ. Σανταμούρη.

Δεν είναι τυχαίο που θέση υπέρ τον ΑμεΑ πήρε σήμερα και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, αν και ο κ. Δήμαρχος δεν σταματάει να υπενθυμίζει ότι δεν εκπροσωπεί ο ίδιος την κυβέρνηση και ότι δεν έχει σχέση το Δημοτικό Συμβούλιο με την Βουλή.

Δυστυχώς για τον Δήμο μας, συμπεριφορές όπως του κ. Σανταμούρη αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Αν ο κ. Σανταμούρης, δεν έθιγε την συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, που έχει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων μας, αν το γεγονός δεν έπαιρνε τις διαστάσεις που πήρε, με ότι συνεπάγεται αυτό για τις πολιτικές καριέρες του δημάρχου και του χώρου που τον στηρίζει, δεν θα ασχολούνταν κανείς. Σήμερα θα ήταν απλά άλλο ένα Σάββατο.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 170


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.