Η Αμοργός τρέχει όλο το χρόνο στα «Αθλητικά Μονοπάτια»

Δημοσίευση: 12.11.2021, 21:57

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής»...

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο: την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, την βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού και την κοινωνικοποίηση των παιδιών με τη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια.

Η Αμοργός συμμετείχε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των Αθλητικών μονοπατιών» με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Η επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος έφερε τα «Αθλητικά μονοπάτια» για όλο το χρόνο στην Αμοργό αφού εντάχθηκε και στο χειμερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο έως τον Ιούλιο τρεις φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, τα παιδιά από όλο το νησί, που έχουν δηλωθεί  στα «Αθλητικά μονοπάτια» με την καθοδήγηση καθηγητή φυσική αγωγής θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και δράσεις και ενημερώσεις για την υγεία και τη διατροφή.

Κάθε δραστηριότητα που εντάσσεται στα «Αθλητικά Μονοπάτια»  διεξάγεται σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: «Η υγεία, η ψυχολογία και η εκπαίδευση των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα μας. Είμαστε χαρούμενοι που η Αμοργός εντάχθηκε στο χειμερινό πρόγραμμα των Αθλητικών Μονοπατιών. Ως Δήμος μέσω της ΔΗΚΕΑ καλύπτουμε τη διαμονή και τη μετακίνηση του καθηγητή φυσικής αγωγής. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος που έχει αγκαλιάσει την Αμοργό καθώς και γονείς και εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 120


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.