Αλιευτικός Τουρισμός: Διαδικτυακή συνάντηση παράκτιων αλιέων από τις Κυκλάδες - Πρόγραμμα

Δημοσίευση: 09.11.2021, 19:51
Τελευταία Ενημέρωση: 09.11.2021, 20:18

Διαδικτυακή συνάντηση παράκτιων αλιέων από τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της Ελλάδας που ήδη ασκούν αλιευτικό τουρισμό ή/και λοιπών φορέων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εναλλακτική αυτή μορφή αλιευτικής δραστηριότητας, η οποία αποτελεί τόσο ένα σημαντικό για τις τοπικές κοινότητες τουριστικό ΅προϊόνΆ όσο και μια αποδεδειγμένη καλή πρακτική για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, διοργανώνεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 3μμ, με θέμα “Αλιευτικός Τουρισμός - μια εξαιρετική πρακτική για τους αλιείς και το θαλάσσιο περιβάλλον”. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμα της διαδικτυακής συζήτησης...

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Εναλεία και το Cyclades Preservation Fund (CPF),στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για το πρόγραμμα Fish Smarter, με τη βοήθεια των προσκεκλημένων ομιλητών και λοιπών συμμετεχόντων, θα μεταφέρουν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού από το πεδίο, αναλύοντας τις προκλήσεις αλλά και τα κατάλληλα βήματαγια την επιτυχή άσκηση αλιευτικού τουρισμού, ενώ θα θέσουν επί τάπητος και το ζήτημα των τοπικών συνεργειών και των ευκαιριών προβολής ώστε να λάβει οαλιευτικός τουρισμός περαιτέρω ευκαιρίες ανάδειξης και προώθησης σε όφελος των τοπικών κοινωνιών, της τοπικής οικονομίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο "Οδηγός Αλιευτικού Τουρισμού", που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Fish Smarter, ενώ θα πραγματοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. σύντομη παρουσίαση της νέας πρόσκλησης «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών Κυκλάδων» με εστίαση στη δυνατότητα χρηματοδότησης τουαλιευτικού τουρισμού.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν αλιείς από την Αττική, τηνΑμοργό, την Πάρο, την ¶νδρο και τη Σαντορίνη, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το πεδίο και θα μιλήσουν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες,την προσέλκυση επισκεπτών και όσα χρειάζεται να ξέρει κάποιος για τη διαδικασία αίτησης του αλιευτικού τουρισμού. 

Ακόμα, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου,οι οποίοι θα αναπτύξουν τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης του αλιευτικού τουρισμού ως νέο τουριστικό προϊόν.

 Ηεκδήλωση διοργανώνεται από την Εναλεία, με την υποστήριξη του CPF, στο πλαίσιο του προγράμματός Fish Smarter. Το πρόγραμμα Fish Smarter αποτελεί μια πρωτοβουλία της Εναλεία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και, μέχρι στιγμής, έχει παρακινήσει και εκπαιδεύσει 171 παράκτιους αλιείς σε τεχνικές αλιευτικού τουρισμού σε 23 συνεργαζόμενα λιμάνια στην Ελλάδα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονανα συμβάλλουν στην προσπάθεια μείωσης της υπεραλίευσης.

Το πρόγραμμα Fish Smarter υποστηρίζεται στο Ιόνιο και στις Κυκλάδες από το Ίδρυμα Κώστας Μ. Λεμός και το Cyclades Preservation Fund, ενώ στη Μεσσηνία από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηςπλατφόρμας Zoom, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00-17:00, ενώ μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει και ζωντανά μέσω Live Streaming στο Facebook.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα προβληθεί live μέσω FB:
https://www.facebook.com/CycladesPreservationFund 

και θα προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής/ερωτήσεων/σχολίων και από λοιπούς/ες ενδιαφερόμενους/ες.

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά μέσω του zoom link:

https://us02web.zoom.us/j/86275328184?pwd=bjNObDZkWDlGUmE4REplVm82Tm9FQT09  

ωστόσο παρακαλείστε να διατηρείτε κλειστό το μικρόφωνό σας έως ότου πάρετε τον λόγο για τοποθέτηση/ ερώτηση, με βάση τη ροή του προγράμματος.

Δείτε εδώ το Πρόγραμα της Διαδικτυακής Συζήτησης

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 94


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.