Υπεγράφη το Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του ΧΥΤΑ Μυκόνου μεταξύ Δήμου Μυκόνου και ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 03.11.2021, 18:04
Τελευταία Ενημέρωση: 03.11.2021, 18:08

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μυκόνου από το Δήμο (Μυκόνου) στον  ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν χθες ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η λειτουργία και η διαχείρισή του πέρασε πλέον από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦοΔΣΑ), σύμφωνα με το ¶ρθρο 93, του Νόμου 4685/2020 και όπως επισήμαναν στις δηλώσεις τους τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος Μυκόνου, η εξέλιξη αυτή, με στόχο την αναβάθμισή του ΧΥΤΑ επΆ ωφελεία των κατοίκων του νησιού, σηματοδοτεί τη νέα αντίληψη στα περιβαλλοντικά έργα με ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Μπρίγγος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, Ντίνα Σαμψούνη, Μιχάλης Ζουγανέλης, Αλέκος Κουκάς, Φραντζέσκος Βιγλιάρης και Αντώνης Κουσαθανάς. 

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι:

«Σε ένα νησί όπως είναι η Μύκονος, που πρωταγωνιστεί στην ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, απαιτείται η ταχύτερη δυνατή αλλαγή σελίδας στα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Το έργο του ΧΥΤΑ Μυκόνου περιήλθε και αυτό, όπως μεγάλος αριθμός περιβαλλοντικών έργων των νησιών μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, στην αρμοδιότητα του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου. Στο πολυνησιακό σύμπλεγμα της Περιφέρειας μας, η δουλειά του Φορέα έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται και τα πρώτα έργα στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους. Ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου είναι η εταιρεία της Αυτοδιοίκησης, στην οποία συναντάται και συνεργάζεται ο Α' και ο Β' Βαθμός της αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη συνεργασία θα κριθεί και η ταχύτητα της αλλαγής σελίδας στα έργα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. 
Στη Μύκονο, ο ΧΥΤΑ που σήμερα παραλαμβάνουμε, παρά τα όποια ζητήματα μπορούμε να εντοπίσουμε, είναι από τους καλύτερους στο Νότιο Αιγαίο. Από αυτό, αναδεικνύεται ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και με αίσθημα ευθύνης προχωρούμε με σταθερά βήματα, αφοσίωση και μεθοδικότητα.
Είναι δύσκολο το έργο του νοικοκυρέματος, μιας κατάστασης που για πολλά χρόνια και για πολλούς λόγους ήταν εστία προβλημάτων, αλλά έχουν μπει οι πρώτες στέρεες βάσεις γι’ αυτά που θ’ αποτελέσουν τη λύση για την επόμενη εικοσαετία. Και αυτό, σε στενή συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη νησιωτική Περιφέρεια της χώρας να διαχειρίζεται τα απορρίμματά της με ευρωπαϊκή λογική και με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Με τον Δήμαρχο Μυκόνου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που παρευρέθησαν στη συνάντηση, συζητήσαμε και θέσαμε ως προτεραιότητες την άμεση μελέτη και δημοπράτηση της ανάθεσης συντήρησης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μυκόνου και αμέσως μετά την μελέτη και υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης για τα νέα αναγκαία έργα της επόμενης ημέρας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 128


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.