Δράσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού για την προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 02.11.2021, 18:31

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού, εφαρμόζοντας την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία και δείχνοντας έμπρακτη ευαισθητοποίηση σε όλα αυτά τα θέματα, προέβη εγκαίρως στην εκπόνηση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης και Σχεδίου Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου, τα οποία και τα δύο έχουν εγκριθεί από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες...

Εκτός της εκπόνησης των σχεδίων,   το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού έχει ήδη προβεί, σε όλες τις ενέργειες εφαρμογής του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης έχει συναφθεί σύμβαση με εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων από το 2019, με τη βοήθεια της οποίας έχει εφαρμοστεί το εν λόγω σχέδιο και σε πραγματικό συμβάν ρύπανσης στο Λιμένα της Αιγιάλης.

Σε ότι αφορά το Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου, εκείνο ήδη εφαρμόζεται και θα οργανωθεί ανοιχτή διαβούλευση με τους εκπροσώπους των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να υλοποιηθεί στον καλύτερο δυνατόν βαθμό.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού, δια του προέδρου του και δημάρχου της Αμοργού, με αυτόν τον τρόπο και με αυτούς τους χειρισμούς, ζητά τη συνδρομή όλων και τη συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου και τα δύο αυτά σχέδια να εφαρμόζονται απρόσκοπτα με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική μέριμνα του τόπου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.