Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Δημοσίευση: 21.10.2021, 14:22
Τελευταία Ενημέρωση: 21.10.2021, 14:43

Με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα αλιείας και κτηνοτροφίας, Σίμο Κεδίκογλου, συναντήθηκε την Τετάρτη ο Φιλήμονας Ζαννετίδης ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα με τα θέματα του πρωτογενή τομέα της περιφέρειας, σημεία του οποίου συζητήθηκαν διεξοδικά. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η πρόθεση του Υπουργείου για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού...

Συγκεκριμένα  τέθηκαν τα θέματα των επιπτώσεων της παρατεταμένης ανομβρίας που έπληξε τα νησιά, το υψηλό κόστος στις κτηνοτροφές αλλά και όλων των αγροτικών εφοδίων που  χρειάζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Έθεσε επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς των νησιών μας από τους λαγοκέφαλους αλλά και από τις ζημιές που τους προκαλούν τα θηλαστικά.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το αίτημα των αλιέων για τις βιντζότρατες.
Απαντώντας ο Υφυπουργός είπε ότι το Υπουργείο εξετάζει και ψάχνει τον τρόπο πως θα ενισχύσει τους κτηνοτρόφους που πλήττονται από την άνοδο των τιμών και θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Για την ανομβρία και τις επιπτώσεις που προκαλεί αναζητούνται πόροι από την Ευρώπη αφού ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να αποζημιώσει λόγω μη πρόβλεψης  από τον οργανισμό του.
Για τα λαγοκέφαλα εξετάζεται από το Υπουργείο η επικήρυξη τους για δε τα θηλαστικά  και τις ζημιές που προκαλούν θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με τις διαπιστώσεις και τις αποδείξεις των ζημιών από τους αλιείς.

Επίσης ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ζαννετίδη ότι το Υπουργείο θα οργανώσει το επόμενο διάστημα τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή  όλων των φορέων για το θέμα της βιντζότρατας. Τέλος, έκανε γνωστό στον Αντιπεριφερειάρχη την πρόθεση του Υπουργείου για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού με συγκεκριμένες δράσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επίσης συνεργασία με την Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, κα Ζέρβα Αργυρώ με την οποία καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την  συνδιάσκεψη της διαβούλευσης της νέας ΚΑΠ που θα γίνει στη Ρόδο μεταξύ 15 και 17/11/2021 με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου και των αρμοδίων φορέων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Τέλος, η παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη στο Υπουργείο έκλεισε με την συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία ορίστηκε πρόεδρος, για το Φεστιβάλ του Ελληνικού μελιού που θα γίνει στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις  3,4,5/12/2021,χωρίς την παρουσία παραγωγών λόγω covid 19.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 147


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.