Τοποθέτηση 10 απινιδωτών, εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά

Δημοσίευση: 15.10.2021, 14:27

Στην κεντρική πλατεία των Φηρών, μπροστά στο κεντρικό βιβλιοπωλείο, τοποθετήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο πρώτος εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής (AED Plus) για την εξυπηρέτηση έκτακτων καρδιολογικών περιστατικών, ενώ την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση όλων των υπολοίπων στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά. Για τη χρήση των απινιδωτών και ΚΑΡΠΑ έχουν γίνει εκπαιδεύσεις μαθητών, πολιτών και εθελοντών...

Η τοποθέτηση του πρώτου απινιδωτή και η επίδειξη του τρόπου λειτουργίας του έγινε παρουσία του Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και Πρόεδρου των εκπαιδευτικών δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Λάτσιου, του Επάρχου Θήρας και Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, της Αντιδημάρχου Υγείας του Δήμου Θήρας, κας Σοφίας Κίτσου, του Αντιδήμαρχου κ. Γρήγορη Μαντούση, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Στεφανάκη, της Αντιδημάρχου κας Καλλιόπης Βάλβη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δαρζέντα, του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού κ. Γουλιέλμου Μπάικα, της Προέδρου του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας κας Λίτσας Πετίνη και των μελών του Συλλόγου κας Λαμπρινής Σιγάλα, Χριστόφορου Καραγιάννη και Ασημίνας Σκοπελίτου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και του Συντονιστή των Εθελοντικών Ομάδων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Αντιδήμαρχος Θήρας κα Σοφία Κίτσου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού κ. Γουλιέλμος Μπάικας, η Πρόεδρος του  Συλλόγου Στήριξης του ΓΝΘ κα Λίτσα Πετίνη και ο Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου κ. Λάτσιος, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαρζέντας. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας, του Συλλόγου Στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού. Για τη χρήση των απινιδωτών και ΚΑΡΠΑ έχουν γίνει εκπαιδεύσεις μαθητών, πολιτών και εθελοντών. 

"Η τοποθέτηση των 10 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κεντρικά σημεία, με εύκολη πρόσβαση, χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καρδιακών επεισοδίων. Πρόκειται για μία προσπάθεια  ενίσχυσης της Υγείας, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των νησιών μας, καθώς και της άμεσης αντιμετώπισης καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους."

Ο Δήμος Θήρας μεριμνά για την αύξηση των σημείων με την τοποθέτηση περισσότερων απινιδωτών και θα συμβάλλει ουσιαστικά στις δράσεις για εκπαίδευση περισσότερων πολιτών, για το χειρισμό τους.  

Παράλληλα προετοιμάζεται ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή χαρτογράφησης των σημείων όπου βρίσκονται οι απινιδωτές, για να είναι εύκολη η ανεύρεση τους από επισκέπτες και πολίτες, σε περίπτωση ανάγκης.

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 123


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.