Ομόφωνα ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία του Γιάννη Βρούτση για τη στήριξη των σμυριδεργατών Νάξου

Δημοσίευση: 14.10.2021, 19:32
Τελευταία Ενημέρωση: 14.10.2021, 21:24

Tροπολογία για τη στήριξη των Σμυριδεργατών Νάξου και τη φετινή χρονιά με την καταβολή του σμυριδεργατικού δικαιώματος Νάξου και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών 2021, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Γιώργο Αμυρά. Την τροπολογία υπερψήφισαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ 25...

Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή αναφέρθηκε εκτενώς στη σμύριδα Νάξου, επισημαίνοντας πως έξι χωριά της Ορεινής Νάξου επιβιώνουν από την εξόρυξή της, γεγονός σημαντικό, όπως τόνισε, ώστε να αποτραπεί η ερήμωσή τους.

Σημειώνουμε, ότι η τροπολογία για τη στήριξη των σμυριδεργατών Νάξου ήλθε ως μια "λύση" στο πρόβλημα που δημιουργείται από το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά δεν επιτράπηκε από το αρμόδιο υπουργείο το άνοιγμα των ορυχείων για εξόρυξη της σμύριδας.

Η ομιλία του κ. Βρούτση έγινε κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 «σχετικά με την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση», προσαρμογή στον Κανονισμό 2018/1999/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 σχετικά με τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης και της Δράσης για το Κλίμα και στον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό 2019/826/ΕΕ της Επιτροπής, της 4ης Μαρτίου 2019, «για την τροποποίηση των Παραρτημάτων VIII και IX της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το περιεχόμενο των περιεκτικών αξιολογήσεων του δυναμικού αποδοτικής θέρμανσης και ψύξης» και συναφείς ρυθμίσεις για την ενεργειακή απόδοση στον κτιριακό τομέα, καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.