Παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για την επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων της Κρήτης

Δημοσίευση: 12.10.2021, 18:55

Πρωτοβουλία με σκοπό την  επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων των σεισμοπλήκτων περιοχών της Κρήτης  ανέλαβε η Γενική Συνομοσπονδία...
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

... Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ), κάνοντας παρέμβαση με επιστολές που απέστειλε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών  Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως . 

Συγκεκριμένα, με την επιστολή της  η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών  Υποθέσεων ζητά την  αναστολή συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης. Όπως αναφέρεται στην επιστολή στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 απουσίαζαν μέτρα συγκράτησης της απασχόλησης.

«Οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές παραμένουν ακόμα κλειστές λόγω της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας αλλά και λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί και χρήζουν αποκατάστασης προκειμένου να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο η μη λήψη μέτρων στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ισοδυναμεί με απολύσεις, ακόμα και με λουκέτο.  Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία να ληφθούν μέτρα για την συγκράτηση της απασχόλησης και συγκεκριμένα να προβλεφθεί η δυνατότητα των επιχειρήσεων αυτών να αναστείλουν συμβάσεις εργασίας, ώστε και αυτές να παραμείνουν βιώσιμες, αλλά και να αναπληρωθεί το εισόδημα των εργαζόμενων τους που αυτή τη στιγμή οι θέσεις τους λόγω της συγκυρίας είναι εξαιρετικά επισφαλείς», αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ και ζητά  άμεση λήψη μέτρων στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις  που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη.

Παράλληλα,  στην επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, αλλά  στους:  Περιφερειάρχη Κρήτης, κ.Αρναουτάκη Σταύρο, Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος, κ. Φραγκάκη Μανώλη και Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Κοκοσάλη Μανώλη,  ζητά την παραχώρηση δημόσιων σχολικών κτιρίων τις απογευματινές ώρες για χρήση τους από Κέντρα Ξένων Γλωσσών PALSO που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Όπως τονίζεται στην επιστολή «γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και το δύσκολο έργο που καλείστε να επιτελέσετε για την αποκατάσταση των ζημιών και της ομαλότητας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που διαταράχθηκαν λόγω του μεγάλου σεισμού στις 27/9/2021 στην Κρήτη, παρακαλούμε να εξετάσετε την ακόλουθη πρόταση που μας έχει κοινοποιηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξένων Γλωσσών PALSO, καθώς και από τα συναφή σωματεία στην Κρήτη και να μεριμνήσετε για την υλοποίηση της. Συγκεκριμένα, μεταξύ των κτιρίων, που έχουν κριθεί ακατάλληλα για χρήση συμπεριλαμβάνονται και κτίσματα που φιλοξενούσαν Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση των μαθημάτων των παιδιών, προτείνεται να αξιοποιηθούν-παραχωρηθούν, για τη λειτουργία των ξενόγλωσσων τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι δομές των δημοσίων σχολείων (κτίρια ή λυόμενες αίθουσες/containers) κατά τις απογευματινές ώρες που δεν χρησιμοποιούνται».

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος  δηλώνει παρούσα και αρωγός  με όσα μέσα διαθέτει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις πληγείσες, από τον πρόσφατο σεισμό, περιοχές της Κρήτης

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 163


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.