"Η αλαζονεία της «υπνωτισμένης» εξουσίας"

Δημοσίευση: 09.10.2021, 18:14
Τελευταία Ενημέρωση: 09.10.2021, 18:32

Το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας θα εμφανιζόταν το φαινόμενο του διπλοθεσίτη αντιδημάρχου, έστω και για ένα μήνα, προφανώς είναι άξιο αρνητικού σχολιασμού και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή διαθέτει στελέχη δύο ταχυτήτων με τον κ. Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται και να μη θεωρεί άξια αρκετά από αυτά, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε απαντητική ανακοίνωσή της η μείζων μειοψηφία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό. Η μείζων αντιπολίτευση, ασκώντας έντονη κριτική στη δημοτική διοίκηση, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "δυστυχώς για το νησί μας, ναι μεν υπάρχει δήμαρχος, όμως η παρουσία του είναι διακοσμητική..." ..

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Η Σύρος που Αξίζουμε", αναφέρει:

"Η αλαζονεία της «υπνωτισμένης» εξουσίας"

"Κατανοούμε απόλυτα τη σύγχυση που διακατέχει τη δημοτική αρχή λόγω των εσωτερικών της προβλημάτων τα οποία ήταν γνωστά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως διογκώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το πως θα βρει λύσεις σε αυτά, είναι δικό της θέμα και πρόβλημα. 

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι το γνωστό αλαζονικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει οποιονδήποτε τολμά να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική της ή ασκεί κριτική στις αποφάσεις της. 

Σίγουρα θα βόλευε τη δημοτική αρχή – που κατά τα άλλα επαίρεται για τις δημοκρατικές αντιλήψεις και τα ιδεώδη της – να έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση φιμωμένη, η οποία δε θα ασχολείται με την τοπική επικαιρότητα, δε θα εκδίδει δελτία τύπου και δε θα καυτηριάζει τις επιλογές της που, δυστυχώς, όσο περνάει ο χρόνος οδηγούν το Δήμο και το νησί μας σε έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να της κάνουμε το χατίρι, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, με προτάσεις για τα ζητήματα του νησιού μας και με κριτική όπου αυτή θεωρείται επιβεβλημένη.

Το ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας θα εμφανιζόταν το φαινόμενο του διπλοθεσίτη αντιδημάρχου, έστω και για ένα μήνα, προφανώς είναι άξιο αρνητικού σχολιασμού και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή διαθέτει στελέχη δύο ταχυτήτων με τον κ. Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται και να μη θεωρεί άξια αρκετά από αυτά.

Επιστρέφουμε στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον κ. Δήμαρχο τη λέξη «υπνωτισμένη» με την οποία χαρακτήρισε την παράταξή μας, απαντώντας στην αρχική μας ανακοίνωση. Είναι γνωστό στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας πλέον, ποιος είναι ο υπνωτισμένος, ποιος αδυνατεί να σηκώσει το ειδικό βάρος που απορρέει μέσα από τον πολιτικό ρόλο που κατέχει, ποιος εμφανίζεται ανήμπορος να ανταπεξέλθει στις ευθύνες που του ανατέθηκαν από τους δημότες, ποιος είναι εκείνος ο οποίος δεν έχει την ικανότητα να ασκήσει ορθή διοίκηση και να αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδικώντας δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για το νησί του. 

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, στον ισχυρισμό σας ότι: «… δήμαρχος υπάρχει και διοικεί υπεύθυνα το Δήμο», η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία. Το ποιοι διοικούν μέσα στο Δήμο αυτό είναι ευρέως γνωστό. Δυστυχώς, όχι για σας αλλά για το νησί μας, ναι μεν υπάρχει δήμαρχος, όμως η παρουσία του είναι διακοσμητική σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα και όχι απλά δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει το Δήμο, αλλά παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και την πορεία του νησιού, το οποίο βαδίζει στον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι καν ικανός και άξιος να συντάξει τις απαντήσεις στα δελτία τύπου που εκδίδουμε, τις οποίες γράφουν τα λιγοστά στελέχη της «αυλής» του (αυτοί που πραγματικά κάνουν κουμάντο στο Δήμο) με ένα ειρωνικό ύφος που περιέχει ισχυρή δόση από την αλαζονεία της εξουσίας που τους διακρίνει και από το καβαλημένο τους καλάμι.     
Η δημοτική αρχή, αντί να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα και να παρελθοντολογεί, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της, να κάνει την αυτοκριτική της και να αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που κλήθηκε να διοικήσει το Δήμο, η κοινώς ομολογούμενη απραξία, ανεπάρκεια και έλλειψη οράματος/δράσεων, είναι φαινόμενα που έχουν απογοητεύσει οικτρά ακόμη και τους δημότες που την εμπιστεύθηκαν, τους οποίους εξαπάτησε με ψεύτικες προσδοκίες."

* Της παραπάνω ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η απάντηση Δημοτικής Αρχής σε προγενέστερη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Η Σύρος που αξίζουμε»

Η Δημοτική Αρχή, αναλυτικά, ανέφερε στην ανακοίνωση:

"Και ως εκ θαύματος! 

Η μείζων μειοψηφία ξύπνησε από την παρατεταμένη της ύπνωση, για να κάνει τι;
Για να κάνει προτάσεις; Για να προτείνει λύσεις; 
Όχι!

Για να σχολιάσει εσωτερικές διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής, θεσμικές επιλογές και αποφάσεις του Δημάρχου στα νομοθετημένα πλαίσια των καθηκόντων του.

Και μάλιστα με θράσος περισσό, εξανίσταται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την αποχώρηση ενός στελέχους της πλειοψηφίας, όταν κατά την περίοδο της θητείας της «η Σύρος, που, νομίζουν ότι,  αξίζουμε» οδήγησε σε παραίτηση σύμβουλό της και διέγραψε άλλους τρεις!  

Έλεος!!! 

Τι  πιστεύουν, αλήθεια,  ότι θα πετύχουν με τη λασπολογία και την ψευδολογία;
Ας το πάρουν απόφαση ότι και Δήμαρχος υπάρχει και  υπεύθυνα διοικεί και δημοκρατικές διαδικασίες εφαρμόζει, κάτι άγνωστο για την συγκεκριμένη παράταξη.

Δυο χρόνια τώρα, ακόμα  να καταλάβουν οι κύριοι της μείζονος μειοψηφίας ποιος είναι ο ρόλος τους και ότι η αήθης στάση τους,  με την πανηγυρική ψήφο του Συριανού λαού, τους έθεσε στην Αντιπολίτευση;

Αλλά δεν πειράζει! 
Θα έχουν πολλές θητείες στη διάθεσή τους για να μάθουν να αντιπολιτεύονται σωστά και εποικοδομητικά!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.