Το πρόγραμμα του 12ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών σε Πάρο, Αντίπαρο

Δημοσίευση: 07.10.2021, 14:45
Τελευταία Ενημέρωση: 08.10.2021, 17:06

Το έμπρακτο ενδιαφέρον για την νέα πολιτιστική δημιουργία καθώς και την διάσωση και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς των Κυκλάδων αποτυπώνεται στο πρόγραμμα του 12ου Πανκυκλαδικού Συνέδριου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων με θέμα: "Κυκλαδίτισσες & Πολιτιστική Κληρονομιά Δημιουργικές θεματοφύλακες ή απλές Παρατηρήτριες;", που διοργανώνεται στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους 4 Συλλόγους Γυναικών της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου-Αντιπάρου: Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας και Σύλλογος Γυναικών Πάρου “Αρηίς”...

Η έννοια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι Κυκλάδες και οι σύγχρονες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα βασικά διακυβεύματα της διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στις Κυκλάδες, η πολιτιστική σημασία των νησιών και νησίδων των Κυκλάδων, οι σύγχρονες προκλήσεις της (τουρισμός, κλιματική κρίση, προσβασιμότητα, νέες τεχνολογίες), η έμφυλη διάσταση με το ρόλο των γυναικών στην ενδυνάμωση των τοπικών χειροτεχνικών παραδόσεων αποτελούν κεντρικές θεματικές του Συνεδρίου. Ομιλητές και ομιλήτριες δια ζώσης και διαδικτυακά θα βρεθούν κοντά μας ώστε να εμπλουτίσουμε το δημόσιο διάλογο γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα!

Ιδιαίτερα αναφορά θα γίνει στα νησιά Πάρο και Αντίπαρο, οι Σύλλογοι των οποίων είναι και οι οικοδεσπότες του Συνεδρίου καθώς και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΓΥ μετά το πέρας του Συνεδρίου, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα «Ζωτικά Ζητήματα Διάσωσης & Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» των 2 νησιών.

Το Συνέδριο θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι & παρεμβάσεις, διά ζώσης και διαδικτυακά, με τίτλο «Οι Σύλλογοι Γυναικών συζητούν με φορείς των Κυκλάδων για το κοινό μας μέλλον», όπου φορείς, Σύλλογοι και Συλλογικότητες μπορούν να τοποθετηθούν με στόχο 

Τιμώμενα πρόσωπα είναι η αρχαιολόγος, κα Φωτεινή Ζαφειροπούλου, για την συνολική προσφορά της στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στις Κυκλάδες και η κα Μαρουσώ Φαρούπου για την προσφορά της στη διάσωση της λαϊκής παράδοσης της Αντιπάρου.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησάκι του Δεσποτικού. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Δημογραφίας και Ισότητας των Φύλων. Συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου & Αντιπάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την ΚΕΔΑ. Στηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund, την ΑΜΚΕ Αιγέας και πολλούς άλλους χορηγούς. Χρυσοί Χορηγοί οι ακτοπλοϊκές εταιρίες  BLUE STAR FERRIES και SEA JETS. 

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας, ζώσα και βιωμένη σχέση με τον τόπο και τους προγόνους μας η συμβολή των πολιτών και των Συλλόγων στην διάσωση και ανάδειξή της είναι ανεκτίμητη! Περισσότερα στο πρόγραμμα!

Χορηγοί επικοινωνίας του 12ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου  οι εφημερίδες ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ  και η Φωνή της Πάρου και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΗΧΩ FM.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.