Το ΚΕΚ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενισχύει τη συνεργασία του με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Δημοσίευση: 07.10.2021, 13:27
Τελευταία Ενημέρωση: 07.10.2021, 13:30

Εν όψει του σχεδιασμού της νέας περιόδου υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων από το Περιφερειακό ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Βάνα Μανωλάκη, με το νέο Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Σέργιο Αϊβάζη...

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας του Μουσείου, αφορούσε την από κοινού διοργάνωση νέων σεμιναρίων σε θεματικές σχετικές με τον πολιτισμό και τις τέχνες, τα οποία έρχονται ως φυσική συνέχεια της προϋπάρχουσας επιτυχούς συνεργασίας των δύο φορέων. 

Υπό το πρίσμα της ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας, συζητήθηκαν οι νέες θεματικές σεμιναρίων όπως χαρακτική, γλυπτική, κεραμική καθώς και η επανάληψη των σεμιναρίων που είχαν μεγάλη απήχηση, στα θεματικά πεδία της Νεοελληνικής τέχνης, της τοπικής λαογραφίας καθώς και παραδοσιακών τεχνών, όπως ψηφιδωτό, ξυλογλυπτική, κ.α.

Στη συνέχεια, η κ. Μανωλάκη και ο κ. Αϊβάζης συναντήθηκαν με τη φωτογράφο κα Χρυσάνθου Υρώ, υπεύθυνη διοργάνωσης για το 2ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-24 Οκτωβρίου, στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης στη Ρόδο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δήμου Ρόδου  και τη φωτογραφική συμμετοχή εκπαιδευόμενων στα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε το Περιφερειακό ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 

Πιο συγκεκριμένα, στα εν λόγω σεμινάρια, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο 2021 μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμμετείχαν πάνω από 330 καταρτιζόμενοι, από 23 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 97


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.