ΔΕΥΑ Μυκόνου: Τρεις νέες μελέτες και έναρξη εργασιών για αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης

Δημοσίευση: 06.10.2021, 18:22

Στην έγκριση για την εκπόνηση τριών νέων μελετών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών προχώρησε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ). Με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα την αδιάκοπη προσπάθεια για αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, υλοποιούμε τον υπάρχοντα σχεδιασμό και ξεκινάει ένα σημαντικό έργο για δύο νέες αφαλατώσεις στο παλιό λιμάνι, δήλωσε σχετικά, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, Φραντζέσκος Βιγλιάρης...
Ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Μυκόνου, Φραντζέσκο Βιγλιάρη (Φωτογραφία από facebook)

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκαν ομόφωνα:

    1. Η εκπόνηση για οριστική υδραυλική μελέτη με τίτλο “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΑΓΚΑΣ-ΠΑΡΑΝΤΑΙΣ-ΛΗΝΩ-ΓΛΑΣΤΡΟΣ- ΒΡΥΣΗ” από την ΔΕΥΑ Μυκόνου.

    2. Η εκπόνηση οριστικής μελέτης του έργου με τίτλο “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΩΡΑΣ -ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΒΟΘΩΝΑΣ” από την ΔΕΥΑ Μυκόνου.

    3. Η έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης για την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΥΑ” (έξυπνα ρολόγια)

Επιπρόσθετα πέραν των μελετών και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο μας έργα πνοής για το μέλλον, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι από αύριο 5 Οκτώβρη ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης δύο αφαλατώσεων 1000 m3 η κάθε μία, στο παλιό λιμάνι δίπλα στην ήδη υπάρχουσα αφαλάτωση. Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του νησιού μας.

Συγχρόνως θα ξεκινήσουν οι εργασίες (εσκαφές), τοποθέτησης νέων σωληνώσεων για την μεταφορά του παραγόμενου νερού από τις νέες αφαλατώσεις προς τις δεξαμενές και προς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2021.

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, Φραντζέσκος Βιγλιάρης, τόνισε:

«Με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα την αδιάκοπη προσπάθεια για αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, υλοποιούμε τον υπάρχοντα σχεδιασμό και ξεκινάει αύριο ένα σημαντικό έργο για δύο νέες αφαλατώσεις στο παλιό λιμάνι. 
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τρεις σχετικές μελέτες για την επέκταση των δικτύων σε νέες περιοχές.
 Επίσης, ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης των περίφημων έξυπνων υδρομέτρων που θα τοποθετηθούν σε όλο το υπόλοιπο νησί καθώς στην Άνω Μερά  έχουν ήδη τοποθετηθεί. 
Πρόκειται για πράξεις που αποδεικνύουν την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για την οριστική αντιμετώπιση των αδυναμιών που υπάρχουν.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.